TÜRK TELEKOM ASELSAN İŞBİRLİĞİ | Telekomcular Derneği

TÜRK TELEKOM ASELSAN İŞBİRLİĞİTÜRK TELEKOM ASELSAN İŞBİRLİĞİ

Tarih: 2010-03-15

TÜRK TELEKOM VE ASELSAN 112 ALT YAPISINI BİRLİKTE KURACAK Türk Telekom ile Aselsan, 112 Acil Servis ve Kamu Güvenliği Telsiz Haberleşmesi konularında güçlerini birleştirdi. İşbirliğiyle Türkiye’nin kamu güvenliği açısından hayati öneme sahip iki projesi, dış kaynaklara ihtiyaç duyulmadan yürütülecek . Türk Telekom Genel Müdürü Dr. Paul Doany, Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Korgeneral Mehmet Çavdaroğlu ve Aselsan Genel Müdürü Cengiz Ergeneman katılımıyla bugün imzalanan işbirliği anlaşmasına göre, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen '112 Acil Servis için Bilgisayar Destekli Sevk ve Yönetim Sistemi' altyapısı kurulumu ve Ulaştırma Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Kamu Güvenliği Telsiz Haberleşme Sistemi' projelerinde, ihalelere katılım dahil tüm süreçlerde birlikte hareket ederek ortak çözümler üretecek. Birbirini tamamlayıcı nitelikteki bu iki proje kapsamında, Türkiye’de 112, 110, 155 ve 156 gibi acil yardım telefonları birleştirilerek tek numaraya (112) dönüştürülecek. Böylece, ortak sayısal telsiz sistemini kullanabilecek olan kamu güvenliğiyle ilgili kurumlar, acil durumlarda ortak ve koordineli hareket ederek, halka daha etkin ve daha hızlı hizmet sunabilecek. Projelerin hayata geçirilmesiyle kamu güvenliği personelinin ihtiyaç duyduğu bilgiye sayısal telsiz ortamından en hızlı şekilde ulaşması sağlanacak, merkezden mobil ekiplerin yerleri takip edilecek ve acil durumlarda olay yerine en yakın ekipler yönlendirilerek en hızlı, doğru ve etkin şekilde müdahale ile kamu yararı gerçekleştirilecek.
TELEFONLAR HAVA İLE ŞARJ OLACA
BİLİŞİM 500 ARAŞTIRMASI
1 GB İNTERNET İÇİN 2,25 DOLA
GOOGLE´UN İLGİNÇ HİKAYESİ
TELEFONLARDAN APLİKASYONLAR Sİ
NESNELERİN İNTERNETİ VE GÜVE
ULAK HİZMETE GİRDİ
TURKCELL´DEN DİYARBAKIR&a
TR UZANTILI 400 BİN ALAN ADI V
YERLİ BAZ İSTASYONU TESLİMATI
BTK:BAZ İSTASYONUNA YAKIN OLMAK
BİLİŞİMİN EN İYİLERİ
OGER 22 MİLYAR TEMETTÜ ALDI
SİBER ZORBALIK YAYGINLAŞIYOR
NETAŞ´IN 50. YILI
TURKCELL UKRANYANIN 4G İHALESİ
TURKCELL DİYALOG MÜZESİNE ÖD
CEP VE İNTERNETTE YENİ DÖNEM
TURKCELL’İ ALKIŞLIYORUZ.
GSM OPERATÖRLERİNE KIYAK MI?