TÃœRK HABER SEN'E ZÄ°YARET | Telekomcular DerneÄŸi

TÃœRK HABER SEN'E ZÄ°YARETTÃœRK HABER SEN'E ZÄ°YARET

Tarih: 2010-04-27

DERNEK YÖNETÄ°M KURULU DDK RAPORUNUN 44 üncü MADDESÄ°NDEKÄ° HUSUSU GÖRÜŞMEK ÃœZERE TÃœRK HABER SEN BAÅžKANI Ä°SMAÄ°L KARADAVUT’U ZÄ°YARET ETTÄ°. Dernek Yönetim Kurulumuz, 27.04.2010 tarihinde, DDK’nun (Devlet Denetleme Kurulu)’nun düzenlediÄŸi raporun 44. Maddesinde belirtilen hususu görüşmek ve DPB'na bildirilen personelin sorunları hakkında görüş alış veriÅŸi yapmak üzere Türk Haber Sen Genel BaÅŸkanı Ä°smail KARADAVUT’u ziyaret etti. BilindiÄŸi üzere; DDK`nın, Bilgi Teknolojileri ve Ä°letiÅŸim Kurumu`nun (BTK) 2006, 2007 ve 2008 yılları faaliyet ve iÅŸlemlerinin denetlenmesi hakkında hazırladığı raporun 44. Maddesinde; Türk Telekom temsilcisi tarafından imtiyaz sözleÅŸmesine konulan `ÅŸerh`in Danıştay kararı ile kaldırılmasına karşın, mahkeme kararı doÄŸrultusunda yeni imtiyaz sözleÅŸmesi imzalanmadığına dikkat çekilmiÅŸ ve sorumluların tespiti için BaÅŸbakanlık müfettiÅŸleri tarafından incelenme yapılması istenmiÅŸti. Türk Haber Sen’in , Telekomünikasyon Kurumu ile Türk Telekom A.Åž arasında imzalanan 14 Kasım 2005 tarihli Telekomünikasyon Hizmetlerinin Yürütülmesine Ä°liÅŸkin Ä°mtiyaz SözleÅŸmesinin sonuna Türk Telekom yetkilisi tarafından konulan ÅŸerhin iptali için açtığı dava üzerine Danıştay 13. Dairesi bu ÅŸerhi iptal etmiÅŸti. Yönetim Kurulumuz; Türk Haber Sen Genel BaÅŸkanı ile yaptığı görüşmede; Bu olayın, imtiyaz sözleÅŸmesinin iptali için dava açmaya imkan verip vermeyeceÄŸinin, bu olayın tek başına yeterli olmasa da, sözleÅŸmelerin uygulanmayan diÄŸer hükümleriyle (Yatırım taahhüdü, belirli sayıda personel istihdam garantisi vb.) birlikte, bir giriÅŸimde bulunup bulunulamayacağının, Türk Haber Sen’in Hukuk Müşavirlerince araÅŸtırıldıktan sonra, ortak tavır belirlenmesi konusunda mutabakata varıldı.
Bu Haber 3033 defa okunmuÅŸtur.
CUMHURÄ°YET BAYRAMIMIZ KUTLU OLS
ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN