KÄ°M BU ABDULLAH TÄ°VNÄ°KLÄ°? | Telekomcular DerneÄŸi

KÄ°M BU ABDULLAH TÄ°VNÄ°KLÄ°?KÄ°M BU ABDULLAH TÄ°VNÄ°KLÄ°?

Tarih: 2010-04-29

KÄ°M BU ABDULLAH TÄ°VNÄ°KLÄ°?

internetajans.com sitesinde Kim Bu Abdullah Tivnikli baÅŸlıklı ilginç bir yazı yayınlandı. Bu yazıyı bilginize sunuyoruz:

''Suriye sınırının mayından temizlenmesi'' giriÅŸiminin arkasında, BaÅŸbakan ErdoÄŸan ile CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül'e yakınlığıyla bilinen Abdullah Tivnikli'nin olduÄŸu konuÅŸulmaya baÅŸlandı. Avrupalı bir ÅŸirketle görüÅŸme yürüten Abdullah Tivnikli ile kardeÅŸi Fahrettin Tivnikli, mayınlı bölgenin temizlenebilmesi ve tarıma açılabilmesi için kulis yaptığı öne sürülüyor.

Bir hatırlatma yapalım: Adı daha önce de Türk Telekom'un satışında ''aracı'' olarak geçen ve Ankara'da ''Becerikli Abdullah'' olarak anılan Tivnikli, aynı zamanda Kuveyt Türk Katılım Bankası'nda Yönetim Kurulu BaÅŸkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.

Ä°ddialara göre, Tivnikli, Suriye sınırındaki mayınlı arazinin tarıma açılabilmesi için de Avrupalı ÅŸirketlerle görüÅŸtü. Bu görüÅŸmeler olumlu sonuçlanınca, yasa tasarısı TBMM'ye geldi ve CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül de yasayı onayladı. Hatırlayacak olursak; Abdullah Gül, ''Ben popülist davranmam, ihtiyaca bakarım'' demiÅŸti.

Bu arada Abdullah Tivnikli'nin, odatv.com'un daha önce gündeme getirdiÄŸi, Koza - Ä°pek Grubu ile Kanaltürk TV'nin Sahibi Akın Ä°pek'le de GümüÅŸhane'de ''altın aramaya'' baÅŸlayacağı da iddialar arasında.

TÄ°VNÄ°KLÄ° ADI DAHA ÖNCE NEREDE GEÇTÄ°?

CHP Grup BaÅŸkanvekili Kemal KılıçdaroÄŸlu, 2006 yılının son aylarında Tivnikli adını TBMM'ye taşımıştı:
-Türk Telekom'un özelleÅŸtirilmesi öncesinde Abdullah Tivnikli'nin, BaÅŸbakan Yardımcısı ve DışiÅŸleri Bakanı Abdullah Gül ile birlikte Lübnan'a Hariri Ailesi ile görüÅŸmeye gittiÄŸi ve bu görüÅŸmelerde Türk Telekom ihalesinin konuÅŸulduÄŸu doÄŸru mudur?
- Türk Telekom'un devri nedeniyle Oger'in 14 Kasım'da Ankara Shereton Oteli'nde verdiÄŸi kutlama yemeÄŸine katılan Abdullah Tivnikli'nin yemek sonrası BaÅŸbakan yardımcısı ve DışiÅŸleri Bakanı Abdullah Gül ile Türk Telekom'daki ihale sonrası yapılanmayı ele aldıkları iddiası doÄŸru mudur?
- Türk Telekom Yönetim Kurulu'nda yer alan Metin Ercan ve Emin BaÅŸer ile Türk Telekom'da Ä°nsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Dinçer'in personel atamaları konusunda Abdullah Tivnikli'den talimat aldıkları doÄŸru mudur?
- Türk Telekom'daki mal ve hizmet alımlarını Emin BaÅŸer ile Metin Ercan'ın Abdullah Tivnikli adına yürüttüÄŸü iddiaları doÄŸru mudur?
- Abdullah Tivnikli'nin Telekom Ä°talya ile ağırlıklı olarak Avea'daki yüzde 40 hissenin el deÄŸiÅŸtirmesine dayanan bir ortaklığı olduÄŸu iddiası doÄŸru mudur?
- Türk Telekom'a bağımsız üye olarak Oger tarafından atanan Metin Ercan'ın daha önce Kuveyt Türk'e danışmanlık yaptığı doÄŸru mudur?

TÄ°VNÄ°KLÄ°'NÄ°N KUVEYT BAÄžLANTISI

Abdullah Tivnikli halen Kuveyt Türk Katılım Bankası'nda Yönetim Kurulu BaÅŸkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Tivnikli’nin, hükümet üyeleri ile tanışıklığı ise Ä°lim Yayma Vakfı’na dayanıyor. Vakfın kurucuları arasında BaÅŸbakan ErdoÄŸan, Kemal Unakıtan, Muammer Güler ve Kadir TopbaÅŸ gibi isimlerin olması dikkat çekiyor.

BÄ°R HATIRLATMA DA BÄ°Z YAPALIM ABDULLAH TÄ°VNÄ°KLÄ° HALEN TÜRK TELEKOM YÖNETÄ°M KURULU ÜYESÄ°

Bu Haber 21373 defa okunmuÅŸtur.
TÃœRK TELEKOM´UN PÄ°LOT GÄ°RÄ°Å
MÄ°MARSÄ°NAN OSB Ä°LE TELEKOM PR
TÃœRK TELEKOM TELEKOMÃœNÄ°KASYON
TÜRK TELEKOM´DA ÇOK ÖNEMLİ
YÄ°NE TÃœRK TELEKOM-YÄ°NE SORU Ã
TELEKOM YÖNETİMİNE ŞAŞIRTAN
ABDULLAH TİVNİKLİ ÖLDÜ
TELEKOM´UN PARALARI NEREYE
TELEKOM ARAŞTIRMA ÖNERGESİ R
TELEKOM VE OGER TBMM GÃœNDEMÄ°ND
CHP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYOR
VURGUNUN HESABI SORULACAK MI?
YILMAZ ÖZDÄ°L´DEN Ä°BRETL
CUMHURÄ°YET TARÄ°HÄ°NÄ°N EN BÃœY