1200 KİŞİYE İSTİHDAM | Telekomcular Derneği

1200 KİŞİYE İSTİHDAM 1200 KİŞİYE İSTİHDAM

Tarih: 2010-07-03

TÃœRK TELEKOM ERZÄ°NCAN’DA 1200 KİŞİYE Ä°STÄ°HDAM Ä°MKANI YARATTI Size bugünkü gazete ve internet sitelerinde yer alan bir haberi naklediyoruz. Haberi okuduktan sonra, lütfen, derneÄŸimizin habere iliÅŸkin yorumunu da okuyun. Türk Telekom'un müşteri hizmetleri ve çaÄŸrı merkezi ÅŸirketi AssisTT’in yeni çaÄŸrı merkezi kompleksi ve Türk Telekom BiliÅŸim Merkezi Erzincan’da hizmete girdi. AssisTT’in Erzincan’daki yeni çaÄŸrı merkezi 1200 çalışan kapasitesi ile bölgenin istihdamına önemli bir katkı saÄŸlayacak. Merkezde bugün 591 asistan, 18 kiÅŸilik eÄŸitim ve yönetim kadrosu olmak üzere 609 kiÅŸi görev yapıyor. Yeni alımlarla birlikte bu rakamın Temmuz ayında 800’e ulaÅŸması hedefleniyor. 7 bin metrekarelik bir biliÅŸim üssü Türk Telekom BiliÅŸim Merkezi içinde yer alan AssisTT çaÄŸrı merkezi kapladığı 6 bin 920 metrekarelik alanla adeta bölgenin biliÅŸim üssünü oluÅŸturuyor. İçinde açık ofis alanlarının, eÄŸitim, toplantı ve konferans salonlarının da yer aldığı dev tesis, güçlü teknoloji altyapısı ile Gelen ÇaÄŸrı, Dışarı Giden ÇaÄŸrı, SMS, elektronik posta, faks, Videofon ve IVR olmak üzere yedi kanaldan hizmet verecek. AssisTT Erzincan’da Türk Telekom, TTNET, UlaÅŸtırma Bakanlığı, THY, KOSGEB, 11818 ve Avea’ya hizmet sunacak. Kadın istihdamına önemli destek AssisTT’in Erzincan çaÄŸrı merkezi bölgenin istihdamına da önemli bir katkı saÄŸlayacak. 839 oturma kapasiteli çaÄŸrı merkezinin, çalışanlarının yüzde 42’sini kadınlar oluÅŸturuyor. Bu özelliÄŸi ile merkez, bölgede özellikle kadın istihdamının desteklenmesi açısından büyük önem taşıyor. Türk Telekom BiliÅŸim Merkezi ve AssisTT çaÄŸrı merkezi UlaÅŸtırma Bakanı Binali Yıldırım, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Erzincan Valisi Abdülkadir Demir’in yanı sıra, Türk Telekom Genel Müdürü Dr. Paul Doany, Türk Telekom Regülasyon ve Destek Hizmetleri BaÅŸkanı Şükrü Kutlu, AssisTT Genel Müdürü Adil Zembat ve Türk Telekom yöneticilerinin katıldığı bir törenle açıldı. AssisTT'in üçüncü büyük çaÄŸrı merkezi Erzincan'da 2007 yılında kurulan ve yüzde 100 Türk Telekom iÅŸtiraki olan AssisTT, 2009 senesinde 2008 senesine göre istihdamda 68% arttırarak Türkiye’nin en hızlı büyüyen çaÄŸrı merkezi oldu ve yılda 95 milyonun üzerinde çaÄŸrı alıyor. Ä°stanbul, Ankara, Erzincan ve Erzurum illerinde faaliyet gösteren AssisTT’in toplam 3 bin 800 çalışanı ve 2 bin 500 oturma kapasitesi bulunuyor. AssisTT bünyesinde Ä°stanbul Bostancı’da 944, Küçükyalı’da 222, Etiler’de 34; Ankara’da 1.846, Erzurum’da 146 ve Erzincan’da 609 kiÅŸi çalışıyor. Erzincan, çalışan sayısı açısından Ankara ve Ä°stanbul Bostancı’nın ardından AssisTT’in üçüncü büyük çaÄŸrı merkezi olma özelliÄŸi taşıyor. Türk Telekom, TTNET, Avea, Türk Hava Yolları, Ä°stanbul Deniz Otobüsleri A.Åž., UlaÅŸtırma Bakanlığı, SaÄŸlık Bakanlığı, SEBÄ°T, RTÃœK, KOSGEB ve e-devlet AssisTT’in hizmet verdiÄŸi kuruluÅŸlar arasında yer alıyor. TELEKOMCULAR DERNEĞİNÄ°NÄ°N NOTU: ÇaÄŸrı Merkezlerinin ülkenin her yanına yayılması takdire deÄŸer bir uygulama. Ama neden Erzincan? UlaÅŸtırma Bakanının memleketi olmasının bunda payı var mı? Erzincan’da diksiyonu çok düzgün, Türkçe’yi Ä°stanbul aÄŸzı ile hatasız konuÅŸabilen 1200 yüksek tahsilli iÅŸsiz çıkar mı? Türk Telekom’un açıklaması göre yapıldığı anlaşılan haberde “839 oturma kapasiteli çaÄŸrı merkezinin, çalışanlarının yüzde 42’sini kadınlar oluÅŸturuyor. Bu özelliÄŸi ile merkez, bölgede özellikle kadın istihdamının desteklenmesi açısından büyük önem taşıyor.” Cümlesi bize ilginç geldi. PTT/Türk Telekom Tarihini bilenler için, bu kadın istihdamı açısından geriye gidiÅŸ. 1915’de bile, Ä°stanbul Telefon Åžirketinin tüm ÅŸehirlerarası personeli bayandı. 1980’li, 1990’lı yıllarda PTT/Türk Telekom’daki Åžehirlerarası Memurlarının, 118 çalışanlarının tamamı bayandı. Bu uygulama, kadın istihdamını desteklemek deÄŸil, kadın istihdamı konusunda geriye gidiÅŸtir. ÇaÄŸrı merkezlerinde, nezaketleri, diksiyonları, ikna yetenekleri , Türkçe’ye hakimiyetleri kadınlara nazaran daha zayıf olan erkekler neden istihdam edilir? Biz bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Siz ÇaÄŸrı Merkezinin %52’sini Erkek Personelden oluÅŸturacaksınız, sonra da kadın istihdamını destekliyoruz diyeceksiniz. Bu anlaşılabilir mi? ASSÄ°STT sonuçta bir özel sektör kuruluÅŸu, ama adına hizmet verdiÄŸi kuruluÅŸların tamamına yakını Kamu KuruluÅŸu. Bu Kamu KuruluÅŸları bu hizmet alımlarını Kamu Ä°hale Kurumu’nun hangi hükmüne göre yapıyorlar.Aynı sahada hizmet veren kuruluÅŸlardan da teklif aldılar mı acaba?
Bu Haber 3251 defa okunmuÅŸtur.
TÃœRK TELEKOM´UN PÄ°LOT GÄ°RÄ°Å
MÄ°MARSÄ°NAN OSB Ä°LE TELEKOM PR
TÃœRK TELEKOM TELEKOMÃœNÄ°KASYON
TÜRK TELEKOM´DA ÇOK ÖNEMLİ
YÄ°NE TÃœRK TELEKOM-YÄ°NE SORU Ã
TELEKOM YÖNETİMİNE ŞAŞIRTAN
ABDULLAH TİVNİKLİ ÖLDÜ
TELEKOM´UN PARALARI NEREYE
TELEKOM ARAŞTIRMA ÖNERGESİ R
TELEKOM VE OGER TBMM GÃœNDEMÄ°ND
CHP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYOR
VURGUNUN HESABI SORULACAK MI?
YILMAZ ÖZDÄ°L´DEN Ä°BRETL
CUMHURÄ°YET TARÄ°HÄ°NÄ°N EN BÃœY