İKİ GALAT-I MEŞHUR | Telekomcular Derneği

İKİ GALAT-I MEŞHURİKİ GALAT-I MEŞHUR

Tarih: 2010-12-03

TÜRKİYE TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜ HAKKINDA DOĞRU ZANNEDİLEN YANLIŞLAR.

Derneğimizin de destek verdiği, fiilitekelesonverelim.org web sitesi tarafından hazırlanan bültenlerden 2. si, 3.12.2010 tarihinde üyelerine ulaştırıldı. Bültende “Türkiye telekomünikasyon sektörü hakkında doğru zannedilen yanlışlar” başlığı altında, eski tabirle iki “GALAT-I MEŞHUR” a (yanlış kullanıla kullanıla gerçeğinin yerini alan kavram) yer vermiş:

YANLIŞ 1 - SABİT NUMARALAR TAŞINABİLİR
Yanlış:
Tüketiciler sabit hat telefon numaralarını diğer operatörlere taşıyabilirler..
Doğru: Sabit numara taşınabilirliği 2009 sonunda yasal olarak başlamış olmasına rağmen, düzenlemelerde yaşanan problemler nedeniyle fiili olarak başlayamamış, deneme amaçlı taşınan sabit numaraların dışında gerçek bir abonenin sabit numarası taşınamamıştır. Resmi rakamları BTK'nın web sitesinde görmek mümkündür:
Sonuç olarak gazetelerde sabit telefon numaralarının da artık taşınabileceği yazılıp çizilmiş olsa da ne yazık ki mümkün olamıyor ve sabit telefonda en temel tüketici hakkı kullanılamıyor.

YANLIŞ 2 - KABLO TV ŞEBEKESİ YETERİNCE YAYGIN DEĞİL
Yanlış: Kablo şebekesi yeterince yaygın değil, yalnzıca büyük illlerin bir kısmında mevcuttur.
Doğru: TÜRKSAT'ın elinde atıl olarak bekletilen kablo şebekesi en önemli alternatif şebekedir. Fiber optik kablolardan yapılan kablo şebekesi bakır şebekeye göre daha hızlı ve güvenlidir. Kablo şebekesi yaklaşık olarak 22 ilimize ulaşmış haldedir. Kablo TV şebekesinin ulaştığı iller Türkiye ekonomisinin %80'ini üreten illerdir. Kablo şebekesinin bir an önce özelleştirilerek hem tüketicilerin hem de işletmecilerin hizmetine sunulacak; Türk Telekom'un şebekesine alternatif olabilecek bir şebeke haline getirilmelidir.

TELEFONLAR HAVA İLE ŞARJ OLACA
BİLİŞİM 500 ARAŞTIRMASI
1 GB İNTERNET İÇİN 2,25 DOLA
GOOGLE´UN İLGİNÇ HİKAYESİ
TELEFONLARDAN APLİKASYONLAR Sİ
NESNELERİN İNTERNETİ VE GÜVE
ULAK HİZMETE GİRDİ
TURKCELL´DEN DİYARBAKIR&a
TR UZANTILI 400 BİN ALAN ADI V
YERLİ BAZ İSTASYONU TESLİMATI
BTK:BAZ İSTASYONUNA YAKIN OLMAK
BİLİŞİMİN EN İYİLERİ
OGER 22 MİLYAR TEMETTÜ ALDI
SİBER ZORBALIK YAYGINLAŞIYOR
NETAŞ´IN 50. YILI
TURKCELL UKRANYANIN 4G İHALESİ
TURKCELL DİYALOG MÜZESİNE ÖD
CEP VE İNTERNETTE YENİ DÖNEM
TURKCELL’İ ALKIŞLIYORUZ.
GSM OPERATÖRLERİNE KIYAK MI?