BU ENGEL KALKMALI.
4046 Sayılı Kanunun 22. Maddesindeki “Atandıkları kurumdaki kadro unvanı veya pozisyonlarında isteğe bağlı olarak herhangi bir değişiklik olanlarla, başka kurumlara geçenlere fark tazminatı ödenmesine son verilir.” Hükmü, Türk Telekom’dan başka kurumlara geçen arkadaşların gelecekleri önünde büyük bir engel teşkil etmektedir. Bu hüküm yüzünden, arkadaşlarımız;
a) Aynı unvanda çalışmaya mahkum olmakta,
b) Açılan unvan yükselme sınavlarına girememekte,
c) Başka kurumlara geçememektedir.
Bu durumu, geçen hafta gerçekleştirilen ziyaretlerimiz sırasında, MHP Grup Başkanvekili Sayın Oktay VURAL ve CHP Grup Başkanvekili Sayın Muharrem İNCE’ye iletmiş, konuyla ilgilenecekleri sözünü almıştık.
Dün ziyaret ettiğimiz İzmir Milletvekili Sayın Şenol BAL da, 657 Sayılı yasada yapılacak değişiklikleri de kapsayan Torba Yasa görüşmeleri sırasında, söz konusu hükmün kalkması için önerge vereceğini ifade etmiştir.
Bunun üzerine , Adalet ve Kalkınma Partisi TBMM Grup Başkanvekilleri Sayın Ayşenur BAHÇEKAPILI, Sayın Bekir BOZDAĞ, Sayın Suat KILIÇ ve Sayın Nurettin CANİKLİ’ye aşağıdaki metni e-posta mesajı ile gönderdik.
“ Kurumların özelleştirilmesi sonrası, özelleştirilen kurumlardan on binlerce uzman personel başka kamu kurumlarına nakledilmiştir. 4046 Sayılı Kanunun 22. Maddesindeki “Atandıkları kurumdaki kadro unvanı veya pozisyonlarında isteğe bağlı olarak herhangi bir değişiklik olanlarla, başka kurumlara geçenlere fark tazminatı ödenmesine son verilir.” Hükmü, özelleştirilen kurumlardan naklen kamu kurum ve kuruluşlarına geçen personelin yükselmesinin, onların bilgisinden deneyimlerinden yararlanılmasının önünde ciddi bir engel teşkil etmektedir. Özellikle Türk Telekom’un özelleştirilmesi sonucu çeşitli kamu kuruluşlarına nakledilen vasıflı personel, yıllarca, belki de emekli olana kadar, unvan yükselmesi sınavlarına giremeyecek, unvanının yükseltilmesi için başvuruda bulunamayacaktır. Kısacası, aynı unvanda ve aynı kurumda beklemeye mahkûm olacaktır. Keza, bu süre zarfında özelleşen kurumlardan naklen gelen personelin başka kurumlara naklen geçişinin önü de kapanmıştır. Tüm bu nedenler, kamu kurumlarının insan kaynağından yararlanamamalarına, konusunda uzman yetişmiş onbinlerce kamu personelinin atıl kalmasına neden olmaktadır.
Zaten kıt olan insan kaynağımızı verimli olarak kullanılması için 4046 Sayılı Kanunun 22. Maddesindeki, “Atandıkları kurumdaki kadro unvanı veya pozisyonlarında isteğe bağlı olarak herhangi bir değişiklik olanlarla, başka kurumlara geçenlere fark tazminatı ödenmesine son verilir.”hükmünün yasadan çıkarılması gerekli görülmektedir.
Komisyonlarda görüşülmekte olan, 657 Sayılı Yasada Muhtelif değişiklikler öngören yasa tasarısı komisyonlarda görüşülürken, 4046 Sayılı Yasanın 22. maddesindeki söz konusu hükmün kaldırılması için, parti grubunuzun önerge vereceğine veya verilen önergeleri destekleyeceğine inanıyoruz.
Saygılarımızla...”
Ayrıca, bu hafta içerisinde randevu talep ettiğimiz bazı iktidar partisi milletvekillerine de bu hususu ileteceğiz.
Arkadaşlarımızın da, tanıdıkları milletvekilleri (Özellikle İktidar Partisi Milletvekilleri) nezdinde temasta bulunmalarını bekliyoruz.
|