SAĞLIK YARDIM VAKFININ TEBLİĞİ | Telekomcular Derneği

SAĞLIK YARDIM VAKFININ TEBLİĞİSAĞLIK YARDIM VAKFININ TEBLİĞİ

Tarih: 2010-12-15

SAĞLIK YARDIM VAKFININ TEBLİĞİ.
Türk Telekom Sağlık Yardım Vakfı, vakıftan yararlanma şartları ile ilgili bir tebliğ yayınladı.  Tebliğe göre;  Türk Telekomda çalışmayan üyelerin aidatları 20 TL'den 25'TL'ye yükseldi.
Tebliğ aşağıda bilginize sunulmuştur.
Sayı : 2104                                                                         Tarih :14-12-2010
Değerli üyemiz;
Yönetim Kurulumuzun 25.11.2010 tarih ve 38 nolu Toplantısında üyelik ile ilgili alınan kararlar şöyledir;
01.01.2011 tarihinden geçerli olmak üzere;
1) Üyelerimizin Kız veya erkek çocukları arasında herhangi bir ayrım olmaksızın;
18 yaşın tamamlanmasına kadar evli olmayan ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna doğrudan bağlı bulunmayan tüm çocukları,
Lise ve dengi okullarda öğrenim görmesi halinde 20 yaşını doldurmamış evli olmayan ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna doğrudan bağlı bulunmayan çocukları,
Yüksek öğrenim görmesi halinde 25 yaşını doldurmamış evli olmayan ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna doğrudan bağlı bulunmayan çocukları ile,
Yaşına bakılmaksızın çalışma gücünü en az % 60 oranında yitirdiği Kurum Sağlık Kurulu tarafından tespit edilen, evli olmayan ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna doğrudan bağlı bulunmayan çocuklarına, ilgili raporu Vakfımıza ibraz etmesi kaydı ile hizmet verilmektedir.
2) Yapılan denetimlerde üyelerimizin evlenen, boşanan, çalışmaya başlayan, öğrenciliği sona eren vb. nedenlerle üyemiz üzerinden sağlık güvencesi kalmayan aile bireylerini Vakfımıza bildirmedikleri, bu durumda bazı aile bireylerinin ise yararlanmaya devam ettiği tespit edilmiştir. Yararlanma hakkı bulunmamakla beraber Vakıf yardım ve hizmetlerinden haksız yararlanmanın tespiti halinde, ilgili üyenin üyeliği süresiz olarak sonlandırılacak, yapılan yardım geri alınarak, çalıştığı işyeri nezdinde disiplin kuruluna sevki için girişimlerde bulunulacaktır. Bu nedenle Vakfımızdan yararlanma hakkı bulunmayan ve/veya daha önce bulunmakla birlikte sona eren/erecek aile bireylerinin Vakıf yardım ve hizmetlerini kullanıp kullanmadığına bakılmaksızın ivedilikle Vakfımıza bildirilmesi gerekmektedir.
3) 18 – 25 yaş aralığında bulunan aile bireylerinin Vakfımız hizmetlerinden yararlanmaya devam edebilmesi için 31/01/2011 tarihine kadar güncel öğrenci belgesinin (Öğrenci Kimlik fotokopisi kabul edilmeyecektir) 312 313 20 44 nolu faksa iletmeleri ve aslını Vakıf merkezimize göndermeleri gerekmektedir. Öğrenci belgesini ibraz etmeyen aile bireylerine 01/02/2011 sonrası hizmet verilmeyecektir. Bu durumda olan aile bireyleri, her yıl Ekim ayı sonuna kadar o yıla ilişkin öğrenci belgesini ibraz ederek Vakfımızdan yararlanmaya devam edebilecektir. Aksi takdirde yararlanma hakkı otomatik olarak sonlandırılacaktır.
4) Üyelerimizin doğrudan sağlık güvencesi olmayan eşlerinin sisteme eklenebilmesi için, ilgili aile bireyinin SGK’da üyemizin üzerine kayıtlı olması ve bakma mükellefiyetinin SGK’dan alınan resmi bir belge ile belgelendirilmesi gerekmektedir.
5) 01/01/2011 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere halen 10 TL olan üyelik aidatı 15 TL olarak belirlenmiştir. Buna göre nakil olan personel ve iştirak personeli statüsünde bulunan üyelerimizin ödemesi gereken aylık aidat ve katkı payı toplamı 25 TL’dir. Aidat ve katkı paylarını otomatik fatura ödeme talimatı yoluyla ödeyen üyelerimizin banka hesaplarını buna göre ayarlamaları gerekmektedir.
Üyelerimizin yukarıdaki bilgiler ışığında aile bireylerinin Vakfımıza kayıtlı olup olmadıklarını, kayıtlı olanların yararlanma haklarının devam edip etmediklerini kontrol etmesi, sonucuna göre de Vakfımızdaki bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir. Aile bireylerinin sayısında ve durumlarında meydana gelen değişikliklerin değişikliğin meydana geldiği tarihten itibaren 1 (bir) ay içinde Vakfımıza bildirilmesi halinde değişiklik tarihinden itibaren, bu süre geçtikten sonra bildirilmesi halinde ise bildirim tarihinden itibaren yararlanılabilecektir.
Sağlıklı günler dileriz.
Türk Telekom Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı