PROF.DR.SEZGİNER’İ ZİYARET ETTİK | Telekomcular Derneği

PROF.DR.SEZGİNER’İ ZİYARET ETTİKPROF.DR.SEZGİNER’İ ZİYARET ETTİK

Tarih: 2011-01-19

PROF DR  MURAT SEZGİNER’İ ZİYARET ETTİK.

Dernek Başkanımız Zafer TEKBUDAK ve Başkan Yardımcımız Fazlı KÖKSAL, Türk Telekom’da 2001-2002 Yıllarında Yönetim Kurulu Üyeliği yapan  Gazi Üniversitesi İdare Hukuku Hocası Prof.Dr. Murat SEZGİNER’i ziyaret ettiler.

Görüşme sırasında, Hoca’nın bazı hukuki konulardaki değerlendirmeleri alındı, beraber çalışılan günler yadedildi.

Hukuki konulardaki görüşmeler, Denge Tazminatı ve Türk Telekom İmtiyaz Sözleşmesi’nin iptali için Danıştay’da açılan dava üzerinde yoğunlaştı.

Sayın SEZGİNER, Uyuşmazlık Mahkemesinin Daire Kararlarının da kesin olduğunu, İdari Yargının Türk Telekom Avukatları tarafından mahkemelere sunulan Uyuşmazlık Mahkemesi Kararlarını dikkate alarak Görevsizlik Kararı vermelerinin doğal ve hukuki kararlar olduğunu, böyle bir Uyuşmazlık Mahkemesi kararı varken insanlara Türk Telekom aleyhine İdare Mahkemesine gidilmesini söylemenin yanlış olduğunu ifade etmiştir.

Karar düzeltmede de, Danıştay 5. Dairesinin Uyuşmazlık Mahkemesi kararına uymasının kuvvetle muhtemel olduğunu ifade etmiştir.

Sohbet Sırasında, Danıştay 5. Dairesinin verdiği  2010/88 No.lu kararına konunun idari yargının görev alanına girmediği gerekçesiyle  Muhalefet Şerhi koyan  Sayın Mustafa KILIÇHAN’ın Danıştay 5. Dairesi Başkanı olduğu öğrenilmiştir.

Ziyaret Sırasında, önümüzdeki Haftalarda Sayın Murat SEZGİNER’in Derneğimizde düzenlenecek bir sohbet toplantısına konuşmacı olarak katılması, ileriki dönemlerde Sayın SEZGİNER’in Derneğimize Hukuki Danışmanlık vermesi konusunda  mutabık kalındı.
Başkanımız ve Başkan Yardımcımız, Sayın SEZGİNER ile birlikte;

POSTA ÇALIŞANLARININ MÜCADELE