DSP’YÄ° ZÄ°YARET | Telekomcular DerneÄŸi

DSP’YÄ° ZÄ°YARETDSP’YÄ° ZÄ°YARET

Tarih: 2011-01-29

DSP’YÄ° ZÄ°YARET.
DSP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Sayın Hasan MACÄ°T 13.11.2011 Tarihinde derneÄŸimize bizi ziyaret gelmiÅŸti. Hem Sayın MACÄ°T’e iadei ziyarette bulunmak, hem de Siyasi Partilere  görüÅŸlerimizi aktarmak için yaptığımız ziyaretlere Demokratik Sol Parti ile devam etmek amacıyla, DSP Genel Merkezinden, Sayın Masum TÜRKER ile görüÅŸmek üzere randevu talep ettik.
28.Ocak.2011 Günü gerçekleÅŸecek ziyareti DSP Basın Bülteni ile Haber Ajanslarına duyurmuÅŸtu. Dernek BaÅŸkanımız Zafer TEKBUDAK, BaÅŸkan Yardımcısı Fazlı KÖKSAL, Genel Sekreter Selçuk Mete DARICI, Sayman Yılmaz YAZICI ve Yönetim Kurulu Üyesi Rıza ÅžAHÄ°NER  tam randevu saatinde DSP Genel Merkezinde idiler.
Sayın Masum TÜRKER yanında Genel BaÅŸkan Yardımcıları Hasan MACÄ°T ve Önder AKSAKAL olduÄŸu halde, bizi Makam odasının kapısında karşıladılar.
Kısa bir tanışma  sohbetinden sonra; gazeteciler içeri davet edildi. Dernek BaÅŸkanımız Zafer TEKBUDAK, DerneÄŸin yapısı ve Türk Telekom özelleÅŸtirmesinin sonuçları hakkında bilgi verdi. Daha sonra  Sayın Masum TÜRKER   DSP Genel BaÅŸkanı Masum Türker, DSP’nin bu konuyu hep gündemde tuttuÄŸunu belirterek “Türk Telekom’un özelleÅŸtirilmesi hem Türkiye’de hem dünyada kamu yararının ve kamu çıkarının korunması açısından incelenecek bir vakadır. Türk Telekom özelleÅŸtirilmesinde yapılan yanlışlıkların siyaseten ve madden sorumlularından her zaman hesap sorulabilir. Bunun zaman aşımı olmayacaktır” diye konuÅŸtu.
DSP’li milletvekillerinin zaman zaman bu konuyu Parlamento gündemine taşıdığını anımsatan Türker, “ÖzelleÅŸtirmenin getirisinden çok götürüsünün olduÄŸu, Telekom’la birlikte birkaç büyük ölçekli KÄ°T’in özelleÅŸtirilmesi sonrasında ortaya çıkmıştır” dedi.
Türker, Türkiye’de yapılan özelleÅŸtirmelerin ‘sermayeyi tabana yayma, rekabeti saÄŸlama’ amacına yönelik olmadığına da dikkat çekti ve kamunun elindeki tekel yetkisinin, kapital sahiplerine devredildiÄŸini, bundan da belli bir azınlığın yararlandığını anlattı.  Telekom özelleÅŸtirilirken, çok sayıda ÅŸirketin devreye girmesi, rekabetin tam olarak saÄŸlanması gerektiÄŸini ama bunun yapılmadığını kaydeden Türker,  DSP’nin bu konunun takipçisi olacağını söyledi.
Daha Sonra DSP Yöneticilerine Türk Telekom’dan ayrılıp baÅŸka kuruma gidenlerin maruz kaldıkları Mobbing, Unvan yükselmelerinin önüne getirilen engeller, Ä°ÅŸ tatmininin olmaması,  maaÅŸlarının donmasının yarattığı sorunlar, denklik kavramında yaÅŸanan problemler konusunda bilgi verildi.
Bu arada, Sayın Hasan MACÄ°T Türk Telekom’un Gayrimenkul Satışlarında yapılan yanlış uygulamaları meclis gündemine getirdiÄŸini belirtti.  Yine Sayın Macit; “ Bütçe Plan Komisyonu görüÅŸmeleri sırasında oldukça uzun bir konuÅŸma yaptım. KonuÅŸmamın uzunca bir bölümünü Türk Telekom’un özelleÅŸtirme sürecine ve özelleÅŸtirme sonrası yaÅŸanan problemler konusuna ayırdım. KonuÅŸmamı hazırlarken, derneÄŸinizin hazırladığı rapordan yararlandım. Ä°lginçtir, komisyonda yaptığım konuÅŸmada yönelttiÄŸim tüm sorulara cevap verilmesine karşın, Türk Telekom konusunda yönelttiÄŸim hiçbir soruya cevap gelmedi.” Dedi.
GörüÅŸme sırasında, DSP Genel BaÅŸkanı ve BaÅŸkan Yardımcılarına; Ä°mtiyaz SözleÅŸmesinin feshi amacıyla Danıştay’da açılan dava hakkında da bilgi sunuldu.

Bu Haber 3165 defa okunmuÅŸtur.
CUMHURÄ°YET BAYRAMIMIZ KUTLU OLS
ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN