CHP ADAYI DERNEĞİMİZDEYDİ | Telekomcular Derneği

CHP ADAYI  DERNEĞİMİZDEYDİCHP ADAYI DERNEĞİMİZDEYDİ

Tarih: 2011-05-15

CHP MİLLETVEKİLİ ADAYI BÜLENT KUŞOĞLU DERNEĞİMİZDEYDİ.
CHP Ankara 1. Bölge 5. Sıradan Milletvekili adayı olan Sayın Bülent KUŞOĞLU, eski Türk Telekom çalışanlarının sorunlarını öğrenmek, Seçim faaliyetleri konusunda bilgi vermek amacıyla derneğimizi ziyaret etme dileğini iletmesi üzerine, kendilerine 14.05.2011 Cumartesi günü saat 13.00'de derneğe davet edilmiş ve durum bir e-posta ile Ankara’daki üyelerimize duyurulmuştur.
Sayın KUŞOĞLU’nun ziyareti nedeniyle gerçekleşen toplantıda, Dernek Başkanımız Zafer TEKBUDAK , Türk Telekom’dan ayrılanların sorunları, özelleştirmenin sonuçları konusunda bilgi aktardıktan sonra, sözü Sayın Kuşoğlu’na verdi.
Bülent Kuşoğlu, CHP’nin projelerinden bahsetti. CHP’nin özelleştirmeye bakışını aktardı. Türk Telekom’dan ayrılan personelin en önemli sorunlarından birisinin maaşlarının donması olduğunu bildiğini ve bunun düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.Telekomünikasyon sektörünün önemini vurguladı.
Toplantıya daha sonra, soru-cevap ve sohbet şeklinde devam edildi.
Başkan Yardımcımız Fazlı KÖKSAL ; MHP ve AKP’de seçilebilecek yerlerde Türk Telekom kökenli adaylar var. Ama CHP listelerinde Türk Telekom kökenli hiç aday göremedik. Ayrıca, Sektörün sorunlarını bilen Sayın Osman Coşkunoğlu’da bu dönem aday olmadı. Bu durum Telekomünikasyon Sektörüne önem verdiğiniz söylemiyle örtüşüyor mu? Sorusunu Sayın Kuşoğlu, bu konuda bir eksiklik olduğu anlaşılıyor. Ama sizin de kabahatiniz var, Türk Telekom kökenli aday adaylarına gerekli desteği verememişsiniz diye cevapladı.
Hasan TAŞPINAR, Enerji, Finans ve Telekomünikasyon sektörlerinin stratejik önemini vurgulayarak, bunların millileştirilmesi üzerinde durulması gerektiğini belirtti.
Dicle EROĞLU, Arslan BULUT’un “Türkiye’nin yer altı ve yer üstü servetleri, vatanın sinir sistemi olan haberleşme, dolaşım sistemi olan bankaları, sindirim sistemi olan gıda sektörü yabancılara  teslim edildi” sözlerini aktararak, vücudun felç olmaması için yeniden millileştirmenin gerekli olduğunu vurguladı.
Ali KABİL de, EBK’na devlet kasaplık mı yapar diyenlerin, Türkiye’de hayvancılığı öldürdüklerini, önemsiz gibi gözüken, süper marketlerin yabancılaşmasının Türkiye’nin marka yaratmasını engellediğini, Türkiye’deki özelleştirmelerin özelleştirme olmayıp Yabancılaştırma olduğunu belirtti.
Ayrıca, İbrahim Soydemir ve Orhan Bayram da çeşitli konulardaki görüşlerini belirttiler.
Bülent KUŞOĞLU, CHP olarak bu konular üzerinde hassasiyetle durduklarını/ duracaklarını belirttikten sonra,  CHP’nin Keçiören Mitingine katılmak üzere vedalaştı.
BÜLENT KUŞOĞLU KİMDİR?
1958 yılında Erzurum‘da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünden mezun olduktan sonra, Maliye Bakanlığında Hesap Uzmanı olarak görev yaptı. Ardından SSK Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini de icra etti. Milli Savunma Bakanlığında Bakan Danışmanlığı da yapan KUŞOĞLU, İngiltere'de vergi ve sosyal güvenlik konularında bir yıl süreyle çeşitli incelemelerde bulundu. Brüksel'de Stajyer Memur olarak görev aldı ve ardından özel bir hastanenin kuruculuğunu ve Genel Müdürlüğünü yaptı. Çeşitli siyasi çalışmalar yapan KUŞOĞLU, hâlen Yeminli Mali Müşavirlik ve bir denetim şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunmaktadır. Aynı zamanda televizyon programlarında ekonomi yorumculuğu yapan Bülent KUŞOĞLU, günlük ulusal bir gazetede ve internet haber portalında köşe yazarlığı da yapmaktadır. Evli ve 2 çocuk babası KUŞOĞLU, İngilizce bilmektedir...