BAZ İSTASYONLARI ÖCÜ DEĞİLMİŞ | Telekomcular Derneği

BAZ İSTASYONLARI ÖCÜ DEĞİLMİŞBAZ İSTASYONLARI ÖCÜ DEĞİLMİŞ

Tarih: 2011-10-08

BTK: BAZ İSTASYONLARI ÖCÜ DEĞİL.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) İkinci Başkanı Dr. Turgut Ayhan Beydoğan, İstanbul ili ölçüm sonuçlarını CeBIT Sinerji Zirvesi'nde düzenlenen etkinlikte açıkladı. İstanbul elektromanyetik yoğunluğunun yüzde 96.5 oranında temiz çıkarken, yüzde 1.7'lik bölümünde Radyo-TV vericilerinden, yüksek gerilim hatlarından ve sanayi kuruluşlarından kaynaklanan bir artış olduğunu tespit ettiklerini belirten Beydoğan, baz istasyonu ölçümlerinin merkez ve taşra teşkilatı olarak yedi bölgede sürekli denetlendiğini belirtti. Beydoğan, ölçüm sonuçlarından elde edilen verilerin uluslararası limit değerlerin çok altında çıktığını vurguladı. Beydoğan şöyle devam etti: "Baz istasyonlarının artması, cep telefonlarının daha az  enerji harcaması anlamına geliyor. Toplumda yaratılan baz istasyonu korkusu dayanaksız ve bilimsellikten tamamen uzaktır."
TELEKOMCULAR DERNEĞİNİN NOTU:
BTK neden her toplantıda, panelde, sempozyumda, kısacası her ortamda baz istasyonlarını savunuyor.
Haydi teknik kökenli üyeler savunuyor da, bir hukukçu olan sayın Ayhan Beydoğan, teknik bir konuda böyle bir açıklama yapma gereğini neden duydu?
BTK, baz istasyonlarının bu kadar zararsız olduğuna inanıyorsa, bir önerimiz var; BTK’nın tüm binalarına ve lojmanlarına her üç operatörün de baz istasyonunu koysun. Böylece inandırıcılıkları artar.
Doğru veya yanlış, vatandaşımızda , “baz istasyonu hobisi” oluşmuştur. Burada BTK’ya düşen baz istasyonunun zararsız olduğunu iddia etmek değil, baz istasyonlarının sayısını azaltacak, en azından sayısının artmasına engelleyecek tedbirler almaktadır.
Bunun yolu da, hazırlayacakları mevzuatla, yapılmasını sağlayacakları ara bağlantı anlaşmaları ile; GSM firmalarını baz istasyonlarını müşterek kullanmalarını sağlamak. BTK 10 yıl önce bu yola gitseydi, baz istasyonları mevcut sayının yarısından az olurdu.
Böylece hem görüntü kirliliğinin önüne geçilir, hem vatandaşımızda “sağlığımız tehdit ediliyor” endişesi oluşmaz, hem de baz istasyonlarının ithali için milyonlarca dolar ödenmezdi.
TELEFONLAR HAVA İLE ŞARJ OLACA
BİLİŞİM 500 ARAŞTIRMASI
1 GB İNTERNET İÇİN 2,25 DOLA
GOOGLE´UN İLGİNÇ HİKAYESİ
TELEFONLARDAN APLİKASYONLAR Sİ
NESNELERİN İNTERNETİ VE GÜVE
ULAK HİZMETE GİRDİ
TURKCELL´DEN DİYARBAKIR&a
TR UZANTILI 400 BİN ALAN ADI V
YERLİ BAZ İSTASYONU TESLİMATI
BTK:BAZ İSTASYONUNA YAKIN OLMAK
BİLİŞİMİN EN İYİLERİ
OGER 22 MİLYAR TEMETTÜ ALDI
SİBER ZORBALIK YAYGINLAŞIYOR
NETAŞ´IN 50. YILI
TURKCELL UKRANYANIN 4G İHALESİ
TURKCELL DİYALOG MÜZESİNE ÖD
CEP VE İNTERNETTE YENİ DÖNEM
TURKCELL’İ ALKIŞLIYORUZ.
GSM OPERATÖRLERİNE KIYAK MI?