BİNALİ YILDIRIM: BAKIR FİBERE DÖNÜŞECEK | Telekomcular Derneği

BİNALİ YILDIRIM: BAKIR FİBERE DÖNÜŞECEKBİNALİ YILDIRIM: BAKIR FİBERE DÖNÜŞECEK

Tarih: 2011-12-19

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom tarafından yürütülen ''Fiber Dönüşüm Projesi'' ile santrallerdeki bakır bağlantıların fibere dönüştürüleceğini belirterek, ''Fiber alt yapı yapmak isteyenler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın düzenleyeceği esas ve usullere tabi olacaklar. Aksi halde burada da imarsız yapılaşma oluyor. Bilişimde imarsız yapılaşmaya müsaade etmemeliyiz. Bu, kalite sorunu olarak karşımıza geliyor. Bir çok hukuki sorun olarak karşımıza geliyor. Önümüzdeki 10 yıl boyunca bilişim alt yapısına yatırım hız kesmeden devam edecek'' dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından, AVEA ana sponsorluğunda, ''e Türkiye (eTR) Ödülleri'' için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tören Salonu'nda tören düzenlendi.

Bu yıl 9'uncusu yapılan ödül törenin açılışında bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, 2023 hedeflerinin evlere en az 100 megabit erişim olduğunu belirterek, ''Bu 1 gigabite kadar çıkabilir. Bunu mutlaka yapacağız. Eğer bunu yapamazsak biz tıkanırız. Bu hızlar hayal olur, mutlaka artık kim yapacak kavgasını bir tarafa bırakıp, süratle bilgi otobanlarını her eve ulaştırmamız lazım'' dedi.

Sadece şehirler, santraller arasında değil, mutlaka kapıdan kapıya bu alt yapının ulaştırması gerektiğini dile getiren Yıldırım, Türk Telekom'un santrallerdeki bakır bağlantıları fibere dönüştürme projesi başlattığını bildirdi.

Yıldırım, bakanlığın da destek verdiği ''Fiber Dönüşüm Projesi''sinin ciddi anlamda katkı sağlayacağını ifade ederek, bu konudaki kargaşayı ortadan kaldırmak için Bakanlığın kuruluşuyla ilgili kanunda alt yapı hizmetleri, geçiş hakları konusunda açıklık getirildiğini söyledi.

Yerel yönetimlerle ilgili, diğer kurumlarla ilgili fiber alt yapı yapmak isteyenlerin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın düzenleyeceği esas ve usullere tabi olacaklarını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

''Aksi halde burada da imarsız yapılaşma oluyor. İmarsız yapılaşma sadece binalarda, mahallelerde, köylerde ve şehirlerde değil; bilişimde de imarsız yapılaşmaya müsaade etmemeliyiz. Bu ne oluyor, kalite sorunu olarak karşımıza geliyor. Bir çok hukuki sorun olarak karşımıza geliyor. Önümüzdeki 10 yıl boyunca bilişim alt yapısına yatırım hız kesmeden devam edecek. Bu işin bir tarafı. Trafik tarafı, herkesin görevi. 7'den 70'e devlet, özel sektör, vatandaş, şirket herkes bir şey üretecek.''

TELEFONLAR HAVA İLE ŞARJ OLACA
BİLİŞİM 500 ARAŞTIRMASI
1 GB İNTERNET İÇİN 2,25 DOLA
GOOGLE´UN İLGİNÇ HİKAYESİ
TELEFONLARDAN APLİKASYONLAR Sİ
NESNELERİN İNTERNETİ VE GÜVE
ULAK HİZMETE GİRDİ
TURKCELL´DEN DİYARBAKIR&a
TR UZANTILI 400 BİN ALAN ADI V
YERLİ BAZ İSTASYONU TESLİMATI
BTK:BAZ İSTASYONUNA YAKIN OLMAK
BİLİŞİMİN EN İYİLERİ
OGER 22 MİLYAR TEMETTÜ ALDI
SİBER ZORBALIK YAYGINLAŞIYOR
NETAŞ´IN 50. YILI
TURKCELL UKRANYANIN 4G İHALESİ
TURKCELL DİYALOG MÜZESİNE ÖD
CEP VE İNTERNETTE YENİ DÖNEM
TURKCELL’İ ALKIŞLIYORUZ.
GSM OPERATÖRLERİNE KIYAK MI?