BOR’UN ÖZELLEŞTİRİLMESİ GÜNDEMİMiZDE YOK ! | Telekomcular Derneği

BOR’UN ÖZELLEŞTİRİLMESİ GÜNDEMİMiZDE YOK !BOR’UN ÖZELLEŞTİRİLMESİ GÜNDEMİMiZDE YOK !

Tarih: 2012-06-10

ÖzelleÅŸtirme Ä°daresi BaÅŸkanı Ahmet Aksu, 2012 bütçesinde yer alan 10 milyar liralık özelleÅŸtirme hedefine yıl sonuna kadar ulaÅŸacaklarını açıkladı. Portföylerinde 14-15 kuruluÅŸ olduÄŸunu belirten Aksu, Milli Piyango’nun özelleÅŸtirilme çalışmasının sürdüÄŸünü söyledi. Aksu, bor madenlerinin özelleÅŸtirilmesiyle ilgili her hangi bir gündemlerinin de olmadığını ifade etti.

Uluslararası Yöneticiler DerneÄŸi (YÖNETDER)’nin düzenlediÄŸi ‘BaÅŸarı Hikayeleri’ programının bu haftaki konuÄŸu ÖzelleÅŸtirme Ä°daresi BaÅŸkanı Ahmet Aksu oldu. ÖzelleÅŸtirme Ä°daresi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Aksu, bor madenlerinden Milli Piyango’nun özelleÅŸtirilmesine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

ÖzelleÅŸtirme Ä°daresinin 2012 çalışmalarını anlatan Aksu, 2012 bütçesinde belirlenen 10 milyar TL’lik özelleÅŸtirme hedefine yıl sonuna kadar ulaÅŸmayı ümit ettiÄŸini belirtti. Bu hedefi özelleÅŸme programındaki kuruluÅŸlar ve yeni alınacak kuruluÅŸlarla gerçekleÅŸtirmeye çalışacaklarını ifade eden Aksu, “Tamamladığımız ihaleler var. Buradan hazineye aktardığımız tutarlar var ve bir de ihalesini tamamlayıp henüz sözleÅŸme imzalamadığımız kuruluÅŸlar var. Yıl sonunda 10 milyar TL olarak hedefimize ulaÅŸmayı ümit ediyoruz.” dedi.

Milli Piyango özelleÅŸtirilmesi ile ilgili de bilgi veren Aksu, “Bizim portföyümüzde tabi Milli Piyango'nun dışında 14-15 tane daha kuruluÅŸ var. Bütün bu kuruluÅŸların özelleÅŸtirme çalışmalarını yürütüyoruz. Bizim yaptığımız ihaleden sonra yeni bir kanuni düzenleme yapıldı. Burada bazı alanlarda Milli Piyango idaresine hizmet alımı yoluyla özelleÅŸtirmesi için yetki verildi. Bakanlar Kurulu’nun karar alması durumunda da özelleÅŸtirme idaresi Milli Piyangoya lisans vermek suretiyle özelleÅŸtirilebileceÄŸine hüküm verildi. Åžu ana Bakanlar Kurulu tarafından verilmiÅŸ bir yol haritası yok. Biz tabii ki ÖzelleÅŸtirme Yüksek Kurulu'nun ve Bakanlar Kurulu'nun almış olduÄŸu kararları uygulamakta mükellef bir kuruluÅŸuz. Bugüne kadar öyle alınmış bir karar yok. Bakanlar Kurulu'nun alacağı karardan sonra buradaki çalışmalar daha da netlik kazanacaktır diye düÅŸünüyorum.” diye konuÅŸtu.

Aksu, elektrik özelleÅŸtirilmeleri ile ilgili ÅŸunları söyledi: “Genellikle elektrik özelleÅŸtirilmelerinde öncelikli hedefimiz dağıtım ÅŸirketlerinin özelleÅŸtirilmesi daha sonrasında üretim özelleÅŸtirmelerine baÅŸlamaktı. Üretim özelleÅŸtirilmesi ile ilgili biliyorsunuz 52 akarsuyu 19 guruba ayırmıştık. Bunların ihaleleri tamamlandı ve büyük bir kısmı özel sektöre devredildi. Ä°kinci aÅŸamada da kapasite artırma imkanı olan termik santrallerin özelleÅŸtirilmesini münferit olarak planlıyoruz. Ä°ÅŸte bunlar Enerji Bakanlığı ile yapacağımız toplantıdan sonra kesinleÅŸecek. Önümüzdeki günlerde münferit tek başına kapasite artırım imkanı olan hangi santrallerin özelleÅŸeceÄŸine iliÅŸkin bir karar vereceÄŸiz. Ä°kinci aÅŸamada da portföy gurupları ÅŸeklinde özelleÅŸtirme yaklaşımımız var.”

ÖzelleÅŸtirme Ä°daresi BaÅŸkanı Aksu, bor madenleri ile ilgili de bilgi verdi. Aksu, "Borla ilgili herhangi bir çalışmamız yok bizim. Bor özelleÅŸtirilmesi gündemimizde deÄŸil.” açıklamasında bulundu.

CÄ°HAN

Bu Haber 2835 defa okunmuÅŸtur.
MÄ°LYARLARCA DOLAR YANDI
SENDÄ°KA AÄžASI