İLKNUR YILMAZ’IN SERGİSİ | Telekomcular Derneği

İLKNUR YILMAZ’IN SERGİSİİLKNUR YILMAZ’IN SERGİSİ

Tarih: 2012-06-19

Türk Telekom Aydın İl Müdürlüğü’nde uzun yıllar görev yaptıktan sonra 3 yıl önce emekliye ayrılan, doğuştan engelli İlknur Yılmaz, Ahşap Boyama Sergisi açtı.

Emekliliği ardından arayışa giren Yılmaz, Aydın Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan “Ahşap Boyama” kursuna katırdı. Kursu başarıyla tamamlayan ve evini atölyeye çeviren Yılmaz, bizzat kendi imkanlarıyla çevreden toparladığı bazıları antika değerindeki eski eşyaları toparlayarak çöpe atılmak üzere olan malzemelere can verdi.

Geçen 3 yıl içinde ortaya çıkardığı 120’ye yakın ahşap boyama eserleri Kişisel Ahşap Boyama Sergisi’nde toplayan İlknur Yılmaz, el emeği göz nuru eserlerini görücüye çıkardı. Vali Recep Yazıcı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sergi açılışına Türk Telokom Aydın İl Müdürü Arif Doyuran, Yılmaz’ın yakınları, ailesi ve davetliler katıldı.

Sergide yer alan eserler ve çalışmaları hakkında bilgi veren İlknur Yılmaz, “Türk Telekom’dan emekli olduktan sonra ahşam boyama kursuna katılmaya karar verdim. Kursun sonunda evimde temin ettiğim eserleri yeniden kullanılacak hale getirdim. Benim asıl amacım geçmişe can vererek gelecek kuşaklara taşınmasını sağlamaktı. Çok eski eşyaları boyayarak kullanılabilecek günlük malzemeler hale getirdim. Sergide bugüne kadar yaptığım 120’ye yakın eser bulunuyor. Beni yalnız bırakmayan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Türk Telokom Aydın İl Müdürü Arif Doyuran ve davetliler sergiyi gezdi. Yılmaz, davetlilere eserleri hakkında bilgi verdi. Yılmaz’ın Kişisel Ahşap Boyama Sergisi 24 Haziran’a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Telekomcular Derneği olarak Sayın İlknur YILMAZ'I Kutluyor ve başarılarını devamını diliyoruz.

MUZAFFER ÜNVER´İN BABASI VEFA
Dr. MEHMET HOZİKLİGİL VEFAT E
MUSTAFA LÜTFİ UZUNER VEFAT ET
ÜLKÜ ALTINOK VEFAT ETTİ.
ERDAL ERDEM´İN KIZI EVLENİYOR
TUNAY AKBULAK VEFAT ETTİ.
BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN.
TÜLİN FİDAN VEFAT ETTİ.
FEVZİYE ÖĞRETMEN VEFAT ETTİ
SÜLEYMAN DEMİREL´İ ANIYORUZ
ARAŞTIRMACI YAZAR FAZLI KÖKSAL
NİHAT BAŞKAYA VEFAT ETTİ.
RAMAZAN BAYRAMI MESAJI.
HALİL YALÇIN BÖBREK NAKLİ OL