BÄ°R KARS SEVDALISI: SEZAÄ° YAZICI | Telekomcular DerneÄŸi

BÄ°R KARS SEVDALISI: SEZAÄ° YAZICIBÄ°R KARS SEVDALISI: SEZAÄ° YAZICI

Tarih: 2012-06-21

Ülkemizin, sanat, siyaset ve kültür alanında iz bırakan, eski PTT’cileri, Telekomcuları , meslek büyüklerimizi tanıtmaya devam ediyoruz.

Bu yazımızda, yazar, araÅŸtırmacı, sivil toplum önderi özellikleri yanında, Kars’a sevdası ile temayüz eden Sezai YAZICI’yı size tanıtmaya çalışacağız.

Sezai YAZICI; 14.12.1951 tarihinde Erzurum’da doÄŸdu. Ä°lk ve ortaöÄŸretimini Erzurum’da tamamladı. Türkiye ve Orta DoÄŸu Amme Ä°daresi Enstitüsü Sevk ve Ä°dare Bölümünden mezun oldu.

1975 yılında göreve baÅŸladığı PTT’nin farklı kademelerinde çalıştı. 1985 yılında PTT Bakım Merkezi Müdürü oldu. 1991 yılında PTT BaÅŸmüdürlüÄŸüne atandı. 1995 yılında Telekom BaÅŸmüdürü oldu. 2000-2002 yıllarında Türk Telekomünikasyon A.Åž. Genel MüdürlüÄŸünde AraÅŸtırma Planlama Koordinasyon Dairesinde BaÅŸmüdür unvanıyla görev yaptı.

2002 yılında kendi isteÄŸi ile Telekom BaÅŸmüdürlüÄŸü görevinden emekliye ayrıldı.

Kars Kent Konseyi’nin kuruluÅŸ ve tüzük çalışmalarının ardından 2002 yılında konseyin Genel SekreterliÄŸine seçildi. Ayni yıllarda Kars Yerel Gündem 21 Genel SekreterliÄŸini yaptı. Pek çok projenin hazırlanması ve uygulanmasında görev aldı, koordinatörlüklerini yaptı.

1983’te, “Atatürk ve Barış” konulu inceleme yarışmasında “Atatürk’te Evrensel Barış ve Denge” adlı çalışmasıyla “2. Mansiyon” aldı. Son 15 yıldır bölge sorunları ve Kars’ın yakın tarihi üzerine yaptığı çalışmalar çeÅŸitli gazete ve dergilerde yayımlandı. Bu konular üzerine katıldığı panel ve sempozyumlarda tebliÄŸler sundu.

1999 Yılında, Kars ValiliÄŸi yayınları arasında çıkan “Cumhuriyetimizin 75. Yılında Kars” kitabının hazırlanmasında ve kimi bölümlerinin yazımında görev aldı. 2005 yılında Büyükelçilerin Kars’a daveti münasebetiyle ilin tanıtımı için hazırladığı kitapçık “West Of The East” adıyla Ä°ngilizceye çevrilerek Kars Belediye BaÅŸkanlığınca yayımlandı. 2008 yılında Kent Konseyi yayınları arasında çıkan Kars Kent Rehberi’nin editörleri arasında yer aldı.

“Folklor ve Edebiyat”ın 2007/4 sayısında “Kars Üzerine Bir Kaynakça Denemesi -1” adlı çalışması yayımlandı.

Kars Tarih, Turizm ve Kültür DerneÄŸi  Yönetim Kurulu BaÅŸkanlığı görevini yürüten Sezai YAZICI, Karsın mahalli gazetelerinde ve internet sitelerinde köÅŸe yazarlığı da yapıyor

Kıymetli büyüÄŸümüze saÄŸlık ve baÅŸarılar dileriz.

Bu Haber 4461 defa okunmuÅŸtur.
ERDOĞAN GÜMÜŞ YAZDI: PTT PUL
BİR TELGRAFIN DÜŞÜNDÜRDÜKL