KİŞİ BAŞI GELİRİ ‘BİLİŞİM’ ARTIRIR | Telekomcular Derneği

KİŞİ BAŞI GELİRİ ‘BİLİŞİM’ ARTIRIRKİŞİ BAŞI GELİRİ ‘BİLİŞİM’ ARTIRIR

Tarih: 2012-09-07

Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), Türkiye’nin 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesinin yolunun “bilişim”den geçtiğini belirtti.

TÜBİSAD Başkanı Prof. Kemal Cılız, bu iddialarını verilerle ortaya koymak üzere “Atılım İçin Bilişim Raporu” hazırlattıklarını vurguladı. Raporu hazırlayan ekipten Ümit İzmen, “Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİTS) sektörüne yatırımların yüzde 1 artması, kişi başı gelire yüzde 1.8 artış şeklinde yansıyor” dedi.

Yüzde 8.5 büyüme gerek

Kemal Cılız başkanlığındaki TÜBİSAD yönetim kurulu, Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Başkanı Faruk Eczacıbaşı ve Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Turhan Menteş’le birlikte “Atılım İçin Bilişim Raporu”nu kamuoyuna duyurdu. Raporda, “Türkiye, 50 yılda ortalama yüzde 4.5, 2001-2007 döneminde de yüzde 6,5 büyüdü. 2023 hedeflerine ulaşmak için yıllık büyüme ortalamasının yüzde 8.5 olması gerekiyor. Bu da, bilgi ve iletişim teknolojilerinin büyümesinin yaratacağı çarpan etkisiyle mümkün” saptaması yer aldı.

Stratejik sektör olmalı

Kemal Cılız, bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründeki 5 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek “Dijital Türkiye Platformu”nu oluşturduğunu, başkanlığına da Faruk Eczacıbaşı’nı seçtiğini ifade ederek, şunları dile getirdi: “Sektör olarak birlikte hareket etme noktasındayız. Bu sektörün öncelikle stratejik sektör ilan edilmesi gerekir. Güney Kore, Hindistan hep böyle yaparak yol almış. Raporumuz, bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün üretkenliğinin toplam özel sektör üretkenliğinin 4 katı olduğunu ortaya koyuyor. Sektörümüzden alınan vergiler büyümeyi teşvik edecek, ihracatı güçlendirecek şekilde değiştirilmeli ve vergi yükü azaltılmalıdır. Altyapılarda etkin rekabet ortamı tesis edilmeli ve yeni teknolojilere dayalı BİTS altyapılarının kurulması için uygun ortam yaratılmalıdır.”

TELEFONLAR HAVA İLE ŞARJ OLACA
BİLİŞİM 500 ARAŞTIRMASI
1 GB İNTERNET İÇİN 2,25 DOLA
GOOGLE´UN İLGİNÇ HİKAYESİ
TELEFONLARDAN APLİKASYONLAR Sİ
NESNELERİN İNTERNETİ VE GÜVE
ULAK HİZMETE GİRDİ
TURKCELL´DEN DİYARBAKIR&a
TR UZANTILI 400 BİN ALAN ADI V
YERLİ BAZ İSTASYONU TESLİMATI
BTK:BAZ İSTASYONUNA YAKIN OLMAK
BİLİŞİMİN EN İYİLERİ
OGER 22 MİLYAR TEMETTÜ ALDI
SİBER ZORBALIK YAYGINLAŞIYOR
NETAŞ´IN 50. YILI
TURKCELL UKRANYANIN 4G İHALESİ
TURKCELL DİYALOG MÜZESİNE ÖD
CEP VE İNTERNETTE YENİ DÖNEM
TURKCELL’İ ALKIŞLIYORUZ.
GSM OPERATÖRLERİNE KIYAK MI?