GSMA´DA KANAFANİ AVEA´NIN TEMSİLCİSİ | Telekomcular Derneği

GSMA´DA KANAFANİ AVEA´NIN TEMSİLCİSİGSMA´DA KANAFANİ AVEA´NIN TEMSİLCİSİ

Tarih: 2012-12-22

Avea, dünya mobil iletişim dünyasının yol haritasını belirleyen GSMA Yönetim Kurulu’nda. GSMA Yönetim Kurulu’nda Avea’yı Türk Telekom Grup CEO ve Avea Yönetim Kurulu Üyesi Hakam Kanafani temsil edecek

Türkiye’nin en hızlı büyüyen GSM şirketi Avea, dünyadaki mobil operatörlerin haklarını temsil eden GSM Association (GSMA) Yönetim Kurulu’na seçildi. Türk Telekom Grubu’nun mobil iletişim şirketi Avea, 2013-2014 yıllarında GSMA Yönetim Kurulu’nda hizmet verecek ve Türk Telekom Grup CEO ve Avea Yönetim Kurulu Üyesi Hakam Kanafani tarafından temsil edilecek.

GSMA Yönetim Kurulu, GSMA Genel Müdürü Anne Bouverot ve 25 mobil operatör olmak üzere toplam 26 temsilciden oluşuyor. 220 ülkeyi kapsayan ve tüm dünyadan yaklaşık 800 GSM operatörünü bir araya getiren GSMA’in mobil ekosisteminde ayrıca cihaz üreticileri, donanım sağlayıcılar, yazılım ve internet şirketlerinin yanı sıra finans hizmetleri, sağlık hizmetleri, medya, ulaşım ve altyapı gibi endüstrilerde faaliyet gösteren 230’dan fazla şirket bulunuyor.

GSMA Wireless Intelligence araştırması dünyadaki mobil abone sayısının 3,2 milyara, mobil bağlantıların ise M2M uygulamalarıyla birlikte 6,8 milyara ulaştığını gösteriyor.

GSMA Yönetim Kurulu’na giren Avea’nın da içinde yer aldığı Türk Telekom Grubu, bu son gelişme ile SAMENA Telecommunications Council ve European Telecommunications Network Operators’ Association (ETNO) olmak üzere 3 farklı organizasyonun yönetim kurulunda eş zamanlı yer alan dünyadaki tek şirket oldu.

Türk Telekom Grup CEO ve Avea Yönetim Kurulu Üyesi Hakam Kanafani,

”Türkiye eşsiz coğrafi konumu ve genç ve dinamik nüfusunun geliştirdiği uçtan uca hizmetlerle bölgenin telekomünikasyon merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Avea olarak hem insan kaynakları hem de teknolojiye yaptığımız önemli yatırımlarla bu hedefe ulaşılmasına katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Avea üstün performans göstererek akıllı büyüme stratejisi ve etkileyici sonuçlarla büyük güven kazandı.

ETNO ve SAMENA yönetim kurullarının ardından şimdi de Türkiye’yi GSMA Yönetim Kurulu’nda temsil etme ayrıcalığına kavuştuk. Bunun Türkiye’nin global telekomünikasyon pazarındaki önemli rolünün bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Biz Türkiye ve bölgedeki lider telekomünikasyon ve yakınsama teknolojisi şirketiyiz.

GSMA Yönetim Kurulu Üyesi olarak sektörün gelişimi ve dünya mobil iletişim endüstrisinin geleceğinin belirlenmesine katkıda bulunmak için diğer üyelerle yakın çalışma içinde olacağız” dedi.

GSMA’in yönetim kurulunda mobil iletişim dünyasındaki yeni yol haritasının belirlenmesi konusunda çalışmalar yapacaklarını belirten Avea CEO’su Erkan Akdemir ise ”Dünya mobil iletişim sektörünün geleceğiyle ilgili en etkili karar verici kurum olan GSMA’nın yönetiminde olmaktan onur duyuyoruz. Avea, Türkiye’nin en genç ve yenilikçi operatörü. Bunun GSMA nezdinde de görülmesi ve böylesi bir görevle taçlandırılması bizi daha da sevindirdi. Avea’nın, dünyanın en büyük mobil operatörlerinin temsilcileriyle güzel bir sinerji yakalayarak sektörün gelişimine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu gelişme aynı zamanda Türkiye GSM sektörü için de oldukça mutlu edici ve önemli bir gelişme” dedi.

Kariyerine NASA Goddard Uzay Uçuş Merkezinde başlayan Hakam Kanafani, daha sonra Filistin’in ilk özel mobil şirketi Jawwal’ın CEO’su olarak çalıştı. Türk Telekom Grup CEO olarak atanmadan önce, Oger Telecom İş Geliştirme ve Sinerji Başkanı olarak görev yaptı. Türk Telekom’un yanı sıra, Türk Telekom Grubu’nun mobil iletişim şirketi Avea’nın ve genişbant iletişim şirketi TTNET’in yönetim kurulu üyesi olan Kanafani, Türk Telekom’un iştirakleri, Pantel International Grubu, Argela, AssisTT, Innova ve Sebit’in Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Bu Haber 1938 defa okunmuştur.