YİĞİT BULUT´TAN İLGİNÇ ÖNERİ | Telekomcular Derneği

YİĞİT BULUT´TAN İLGİNÇ ÖNERİYİĞİT BULUT´TAN İLGİNÇ ÖNERİ

Tarih: 2012-12-30

Yiğit Bulut, Star Gazetesindeki köşesinde 30.Aralık Günü yayınladığı yazısında Turkcell'in yönetimin Paul Doany'nin gelmesini önerdi. Yiğit Bulut'un bu ilginç yazısında şu cümlelere yer verildi.

"Sevgili dostlar, “Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok”! Bu sektörde Türkiye’de “kimlerin öne çıktığı”, kimlerin nasıl bir geçmişi var çok açık... BU NOKTADA TÜRK DEVLETİNE BİR TEKLİFİM VAR: Eğer gerçekten bu şirketi uçuracak bir adam arıyorsak, SON 7-8 yıla ve özellikle özelleştirme sonrası “dünya devi haline gelen Türk TELEKOM’a bakmamız yeterli! Oradaki çok değerli isimler ve yarattıkları ortada. Kimler mi? Zamanında çok kavga ettiğim, günlerce tartıştığım ve sonrasında devam eden süreçte kendisini tanıyarak-yaptığına şahit olarak hayran kaldığım ve bizden beklendiği gibi “her başarının cezası vardır” ilkesine uyarak küstürerek bu ülkeden gönderdiğimiz bir isim var; PAUL DOANY! Tekrar ediyorum; bu ülkenin en önemli değerlerinden biri Turkcell... Türk Devleti bu stratejik-ekonomik-psikolojik gerçeklere kayıtsız kalamaz ve gereken adımları mutlaka atacak. Böyle bir denklem içinde Türk Telekom’u yeniden yapılandırarak Türk Hazinesinin de payını “maksimize” eden ve Türkiye’ye bir “dünya markası” biçen Paul Doany ve ekibine Turkcell’de mutlaka görev verilmeli. Kabul etmeyecektir ama ısrarcı olunmalı ve “kendisini en az bizim kadar Türk hisseden” bu isim ve ekibi ikna edilmeli...

Sonuç: Doany ayrıldıktan sonra Telekom’da trend düştü ve acil olarak bana göre Türkiye’nin sektörde yetiştirdiği en önemli isimlerden biri olan TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, en doğru adım atılarak Telekom Genel Müdürü oldu.
Tahsin Bey de DOANY ile birlikte çalışan ekipten ve bu süreçte TTNET’i “sıfırdan zirveye” taşıyan isim... O ekipte çok değerli profesyoneller var, o günlerle ve hızlı tırmanış dönemindeki kilit isimlere dikkatli bakanlar Turkcell’i uçuracak ekibi bulabilirler..."
Yazının Tamamını okumak için TIKLAYINIZ

Telekomcular Derneği’nin Notu:

Yiğit Bulut Gerçekten İlginç bir gazeteci. Türk Telekom’un özelleştirilmesi sırasında en eleştirel yazıları o kaleme aldı… Aradan birkaç yıl geçti Türk Telekom’u göklere çıkaran yazılara imza atmaya başladı.

Daha önceki yazılarından da Paul Doany ile dostluğunu gündeme getirmişti.

“Dijital Medya için dev adım…Tüm Türkiye’ye çağrı…” başlıklı yazısında Dubai Merkezli bir fon aracılığı ile tüm internet medyasının birleşebileceğinden dem vuruyordu.

Yazıdaki şu cümleler dikkat çekiciydi;

“Sevgili dostlar, ben bu yazıyı yazarken Ortadoğu’daki en büyük yatırım fonunun temsilcisi odamdaki diğer masada e-maillerine göz atıyor…Bu sabah geldi, Türkiye ile ilgili projelerini konuşuyoruz, akşam uçağıyla dönecek…Uykusuz, yorgun ama anlatılanlar ve duyduğu heyecandan yüzüne yansıyanlar yorgunluğunu alıyor. Söylediği bir cümle çok ilginç; Türkiye Orta Doğu ve Orta Asya’nın “dijital içerik üretim merkezi olacak, bütün üretim birimlerini Türkiye’de kurmak ve belki de yüzlerce satın alma yapmak istiyoruz”…Bu noktada böyle algılanmamızı ve özellikle “teknik olarak” güçlü olmamızı sağlayan Türk Telekom’a ve şimdi yönetimde olmasalar bile, geçmişte bunun tohumlarını atan iki gerçek profesyonel yöneticiye teşekkür etmek istiyorum; Paul Doany ve Metin Ercan…” ( Tamamını okumak için TIKLAYINIZ)

Pekiyi Yiğit Bulut Paul Doany’nin Turkcell’in yönetimine getirilmesinin imkansıza yakın olduğunu bilmez mi? Tabii ki bilir. Bu yazının neden yazıldığını anlamak için şu cümleye dikkatinizi çekmek isteriz; “O ekipte çok değerli profesyoneller var, o günlerle ve hızlı tırmanış dönemindeki kilit isimlere dikkatli bakanlar Turkcell’i uçuracak ekibi bulabilirler..”

Bu Cümleyi “Dijital Medya için dev adım…Tüm Türkiye’ye çağrı…” başlıklı yazıdaki şu cümleyle birlikte değerlendirin; “iki gerçek profesyonel yöneticiye teşekkür etmek istiyorum; Paul Doany ve Metin Ercan…” Ve Metin Ercan ile Yiğit Bulut’un bir zamanlar Radikal’de birlikte yazdıklarını hatırlayın.

Bu yazıdaki temel amacın  Paul Doany’nin değil Metin Ercan’ın Turkcell yönetimine getirilmesine yardımcı olmak olduğu sonucuna varırsınız.

Öte yandan Star-Kanal24 Grubunun Reklam Pastasından daha büyük pay almak için başlattığı kavgayı düşünün. Reklam Kavgası konusunda Derneğimizin eski Başkan Yardımcısı Fazlı Köksal’ın kaleme aldığı REKLAM KAVGASI başlıklı yazıyı okuyun (TIKLAYINIZ). Turkcell’in Türk Telekom Grubundan sonra ikinci reklam veren olduğunu dikkate alırsanız, Turkcell’in yönetimine “Yakın” kişilerin gelmesinin ne kadar önemli olduğunu anlarsınız.

Ve bir hatırlatma daha, sektörde neler olduğunu bilmek isterseniz DUBAİ kaynaklı haberleri yakından takip edin.

Paul Doany’nin başarısının (!) nedenlerini öğrenmek isteyenlere, BİR TALANIN HİKAYESİ: TÜRK TELEKOMUN ÖZELLEŞTİRİLMESİ İsimli rapora göz atmalarını, o dönemde  Türk Telekom’da çalışan ve ayrılmak zorunda bırakılan  personelle konuşmalarını tavsiye ederiz.

TELEFONLAR HAVA İLE ŞARJ OLACA
BİLİŞİM 500 ARAŞTIRMASI
1 GB İNTERNET İÇİN 2,25 DOLA
GOOGLE´UN İLGİNÇ HİKAYESİ
TELEFONLARDAN APLİKASYONLAR Sİ
NESNELERİN İNTERNETİ VE GÜVE
ULAK HİZMETE GİRDİ
TURKCELL´DEN DİYARBAKIR&a
TR UZANTILI 400 BİN ALAN ADI V
YERLİ BAZ İSTASYONU TESLİMATI
BTK:BAZ İSTASYONUNA YAKIN OLMAK
BİLİŞİMİN EN İYİLERİ
OGER 22 MİLYAR TEMETTÜ ALDI
SİBER ZORBALIK YAYGINLAŞIYOR
NETAŞ´IN 50. YILI
TURKCELL UKRANYANIN 4G İHALESİ
TURKCELL DİYALOG MÜZESİNE ÖD
CEP VE İNTERNETTE YENİ DÖNEM
TURKCELL’İ ALKIŞLIYORUZ.
GSM OPERATÖRLERİNE KIYAK MI?