BASIN AÇIKLAMASI | Telekomcular Derneği

Tarih: 2013-01-24

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜÄžÜ

BU TEHDÄ°TTEN KURTARILMALIDIR

Karayolları Genel MüdürlüÄŸü’nün; 2012-2016 dönemini kapsayan stratejik planının, 60. Sayfasında KuruluÅŸun GZFT (Güçlü Yönler, Zayıf Yönler, Fırsatlar ve Tehditler) Analizi’ne yer verilmiÅŸ ve bu analizde  “ÖzelleÅŸtirilen kurumlardan yapılan personel nakilleri” bir tehdit unsuru olarak deÄŸerlendirilmiÅŸtir.

Tehdit karşısında ne yapılır? Tehdidi yok etmek için çalışılır. Karayolları Genel MüdürlüÄŸü ÖzelleÅŸtirilen kurumlardan gelen personeli nasıl yok edecektir? Ä°stifaya, emekliliÄŸe zorlayarak mı? Sürerek mi?

Bu deÄŸerlendirilme ile Karayolları Genel MüdürlüÄŸü;  nakil gelen personeli, kurum yöneticilerine hedef göstermiÅŸtir.

Karayolları Genel MüdürlüÄŸüne özelleÅŸtirilen kurumlardan naklen gelen personel, bu raporun yayınlandığı tarihten itibaren psikolojik baskı altındadırlar.

Söz konusu analiz Karayolları Genel MüdürlüÄŸünde özelleÅŸtirilen kurumlardan naklen gelen personelin MOBBÄ°NG’e maruz kaldıklarının kanıtıdır.

Bu DeÄŸerlendirme, 19 Mart 2011 Tarih 27879 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Ä°ÅŸyerlerinde Psikolojik Tacizin (Mobbing) Önlenmesi.” Konulu  2011/2 Sayılı BaÅŸbakanlık Genelgesinin ayaklar altına alınmasıdır..

Karayolları Genel MüdürlüÄŸü için TEHDÄ°T, “ÖzelleÅŸtirilen kurumlardan yapılan personel nakilleri” midir? Yoksa farklı kurum kültürlerinden gelen, farklı birikimlere ve farklı bakış açılarına sahip olan personeli deÄŸerlendirip, onları Karayolları Genel MüdürlüÄŸü için FIRSAT’a dönüÅŸtüremeyen, üstelik tehdit unsuru olarak gören yeteneksiz yöneticiler midir?

Karayolları Genel MüdürlüÄŸü için asıl TEHDÄ°T bu yönetim anlayışıdır.

Türkiye’nin gözde kuruluÅŸlarından Karayolları Genel MüdürlüÄŸü bu TEHDÄ°T’ten kurtarılmalı,  Karayolları Genel Müdürü, Stratejik Planı hazırlayan Strateji Dairesi BaÅŸkanı ve bu baÅŸkanın baÄŸlı olduÄŸu Genel Müdür Yardımcısı görevden alınmalıdır.

Mobbing Genelgesini yayınlayan, özelleÅŸtirilen kurumlardaki personelin maÄŸdur edilmeyeceÄŸi sözünü veren BaÅŸbakan Sayın Recep Tayyip ERDOÄžAN’ın ve en azından Türk Telekom’dan naklen gelen personelin kapasitesini bilen Sayın Binali YILDIRIM’ın Karayolları Genel MüdürlüÄŸünü bu tehditten kurtaracağına inanmak istiyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TELEKOMCULAR DERNEĞİ

Bu Haber 4917 defa okunmuÅŸtur.
CUMHURÄ°YET BAYRAMIMIZ KUTLU OLS
ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN