Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/umitseno/telekomculardernegi.org.tr/ayarlar.php on line 7

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/umitseno/telekomculardernegi.org.tr/ayarlar.php on line 24

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/umitseno/telekomculardernegi.org.tr/haberdetayi.php on line 24

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/umitseno/telekomculardernegi.org.tr/haberdetayi.php on line 27
GÜVENLİ İNTERNET VE ELEKTROMANYETİK ALAN | Telekomcular Derneği
 
 
GÜVENLİ İNTERNET VE ELEKTROMANYETİK ALANGÜVENLİ İNTERNET VE ELEKTROMANYETİK ALAN

Tarih: 2013-05-10

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) İkinci Başkanı Doç. Dr. Turgut Ayhan Beydoğan, "Türkiye'de yaklaşık 84 bin baz istasyonu var. Bunlar kurulum aşamasında ölçülüyor, denetleniyor ve sertifika veriliyor. Denetleme sonuçlarına göre baz istasyonlarının yüzde 97'sinin 6 volta/metrenin altında, diğerlerinin 6-10 volt/metre arasında olduğu tespit edilmiş" dedi.

Beydoğan, BTK ve Muğla Valiliğinin işbirliğinde, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen Güvenli İnternet ve Elektromanyetik Alanlar Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmada, geçen yıl dünyada bilgi ve iletişim sektörünün pazar değerinin 3,62 trilyon dolar seviyesinde bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de ise bu değerin 44 milyar dolar olduğunu ifade eden Beydoğan, geçen yıl sonu itibarıyla sektörde yapılan yatırımın 5,7 milyar, işletmecilerin son 9 yılda yaptığı yatırımların 30 milyar liraya yaklaştığını anlattı.

Türkiye'nin konuşma trafiği bakımından aylık 291 dakika ile dünyada birinci sırada bulunduğuna dikkati çeken Beydoğan, en yakın ülke olan Fransa'da ayda 248 dakika konuşulduğunu kaydetti.

Abone sayısının geniş bantta 20 milyon, mobil geniş bantta 12 milyon, sabitte ise 8 milyonu geçtiğini dile getiren Beydoğan, "Türkiye, internet kullanımı açısından AB ortalamasının çok üstünde bir artış kaydetti. Bu oran Türkiye'nin teknolojiye olan merakını ve hevesini ortaya koyuyor" diye konuştu.

Beydoğan, mobil iletişimin dünyanın her yerinde baz istasyonları ile sunulan bir hizmet olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Maalesef baz istasyonları iletişim amaçlı kurulan sistemler olmasına rağmen, yaydığı elektromanyetik alanın sağlığa olumsuz etkisi konusu şehir efsanesi haline gelmiş. Mobil iletişimin sağlanması bir kamu hizmetidir. Bu kamu hizmeti imtiyaz sözleşmesi ile özel sektöre, işletmecilere verilmiştir. Yani işletmeciler aslında bir kamu hizmeti vermektedir. Mobil iletişimin vazgeçilmez unsuru olan baz istasyonları da kurumumuz tarafından çıkarılan düzenlemelerle sağlanmaktadır. Baz istasyonlarının kurulumuna izin veren ve denetleyen kurum BTK'dır. Dünya Sağlık Örgütünce desteklenen bağımsız bir organ olan Uluslararası İyonlaştırmayan Radyasyondan Korunma Komisyonu tarafından belirlenen limit değer 41 volt/metre olmasına rağmen, Türkiye'de BTK bu değeri 10 volt/metre uygulamaktadır. Türkiye'de yaklaşık 84 bin baz istasyonu var. Bunlar kurulum aşamasında ölçülüyor, denetleniyor ve sertifika veriliyor. Daha sonra da denetlenmeye devam ediliyor. İkinci, üçüncü denetleme sonuçlarına göre yapılan ölçümlerde yüzde 97'sinin 6 volt/metrenin altında, diğerlerinin 6-10 volt/metre arasında olduğu tespit edilmiş."

-Güvenli internet-

Beydoğan, internetin hem sosyal hayata hem de iş dünyasına getirdiği sayısız yararlar bulunduğunu ancak gerçek dünyada olduğu gibi internet dünyasında da açık tehlikelerin farkına varılması gerektiğini vurgulayarak, bu nedenle BTK'nın güvenli internet hizmetinin yürürlüğe girmesini sağladığını söyledi.

İnternette, özellikle çocuk ve gençler için kontrolsüz tehlikeli içeriklerin bulunduğunu vurgulayan Beydoğan, zararlı içeriklere karşı tedbir alınmasının gereklilik olduğunun hem AB hem de dünya çapında kabul gördüğünü ifade etti.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tunaya Kalkan ise birçok ülkede baz istasyonlarının biyolojik ve sağlık yönünden etkilerinin kapsamlı şekilde incelendiğini ancak bu araştırmalarda kesin bir kanıya varılamadığını anlattı.

 

Bu Haber 1938 defa okunmuştur.
TELEFONLAR HAVA İLE ŞARJ OLACA
BİLİŞİM 500 ARAŞTIRMASI
1 GB İNTERNET İÇİN 2,25 DOLA
GOOGLE´UN İLGİNÇ HİKAYESİ
TELEFONLARDAN APLİKASYONLAR Sİ
NESNELERİN İNTERNETİ VE GÜVE
ULAK HİZMETE GİRDİ
TURKCELL´DEN DİYARBAKIR&a
TR UZANTILI 400 BİN ALAN ADI V
YERLİ BAZ İSTASYONU TESLİMATI
BTK:BAZ İSTASYONUNA YAKIN OLMAK
BİLİŞİMİN EN İYİLERİ
OGER 22 MİLYAR TEMETTÜ ALDI
SİBER ZORBALIK YAYGINLAŞIYOR
NETAŞ´IN 50. YILI
TURKCELL UKRANYANIN 4G İHALESİ
TURKCELL DİYALOG MÜZESİNE ÖD
CEP VE İNTERNETTE YENİ DÖNEM
TURKCELL’İ ALKIŞLIYORUZ.
GSM OPERATÖRLERİNE KIYAK MI?
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
 
  Copyright © 2006-2011 Telekomcular Dernegi
Web sitesinde yer alan yazi,resim ve materyaller izinsiz kullanilamaz,kopyalanamaz!