BİR BÜYÜK ÖZELLEŞTİRME DAHA… | Telekomcular Derneği

BİR BÜYÜK ÖZELLEŞTİRME DAHA…BİR BÜYÜK ÖZELLEŞTİRME DAHA…

Tarih: 2013-08-12

Åžans oyunlarının özelleÅŸtirilmesi için gereken yönetmelik deÄŸiÅŸikliÄŸi ÖÄ°B'e gönderildi. Milli Piyango'da tekliflerin kasıma kadar alınması hedefleniyor.

Uzun süredir beklenen ÅŸans oyunları özelleÅŸtirmesi için ekonomi yönetimi düÄŸmeye bastı. Milli Piyango Genel MüdürlüÄŸü, özelleÅŸtirme sonrasına iliÅŸkin yönetmelik deÄŸiÅŸikliÄŸini kısa süre önce tamamladı. ÖzelleÅŸtirme Ä°daresi BaÅŸkanlığı'na (ÖÄ°B) söz konusu düzenleme önceki hafta gönderilirken, ihale sürecinin de yakında baÅŸlayacağı öÄŸrenildi. Maliye Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre Milli Piyango için aÄŸustos ayı içerisinde ilana çıkılması beklenirken, kasım ayına kadar da tekliflerin alınması planlanıyor. 2013 sonuna kadar nihai pazarlık görüÅŸmelerinin tamamlanması hedefleniyor. Ä°haleden elde edilecek gelirin ise bütçeye aktarılmasının 2014 yılının ilk çeyreÄŸini bulacağı tahmin ediliyor. Yerli ve yabancı çok sayıda ÅŸirketin ilgilendiÄŸi ÅŸans oyunları ihalesinde rakamın yüksek çıkması bekleniyor.

Milli Piyango tarafından geçtiÄŸimiz günlerde tamamlanan yönetmelik deÄŸiÅŸikliÄŸi özelleÅŸtirme sonrası çalışma alanlarını belirliyor. ÖÄ°B de ÅŸans oyunlarının lisans verilerek özelleÅŸtirilmesine iliÅŸkin danışmanlık ihalesini yılbaşında açarken süreç nisan ayında tamamlamıştı. 10 yıl süreyle lisans devri yoluyla Mayıs 2009'da ihalesi yapılan Milli Piyango'da teklifler ihale komisyonunun belirlediÄŸi 1 milyar 622 milyon doların altında kaldığı için iptal edilmiÅŸti. Åžirketlerin düÅŸük fiyat teklifi vermesinde Lehman Brothers'ın iflası sonrası baÅŸlayan küresel kriz etkili olmuÅŸtu.

HAZÄ°NE'NÄ°N YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Maliye Bakanı Mehmet ÅžimÅŸek'in özelleÅŸtirme sürecini yakından takip ettiÄŸi Talih KuÅŸu, Hazine'nin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Milli Piyango tarafından kamuya saÄŸlanan kaynaklar ve toplumsal katkılar geçen yıl 1 milyara kadar yaklaÅŸtı. Kamuya geçen yıl doÄŸrudan 432.7 milyon TL, toplamda ise 965.3 milyon TL kaynak aktarıldı. Åžans oyunlarından geçen yılki iÅŸletme faaliyet kârı da 432.7 milyon lira oldu. Milli Piyango'nun merkez teÅŸkilatı ana hizmet, danışma ve denetim birimlerinden, taÅŸra teÅŸkilatı ise 18 ilde bulunan 23 ÅŸubeden oluÅŸuyor. Ä°darenin karar organı yönetim kurulu. Yönetim Kurulu Genel Müdür, iki Genel Müdür Yardımcısı, BaÅŸbakan'ın önerisi ile atanan bir, Bakan'ın önerisi ile atanan iki üyeden oluÅŸuyor.

Bu Haber 2366 defa okunmuÅŸtur.
MÄ°LYARLARCA DOLAR YANDI
SENDÄ°KA AÄžASI