DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ DEDİKLERİ…! | Telekomcular Derneği

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ DEDİKLERİ…!DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ DEDİKLERİ…!

Tarih: 2013-09-30

Başbakan Tayyip Erdoğan, “demokratikleşme paketi” adını verdiği girişimin ne anlama geldiğini bir gün öncesinden açıkladı ve  “11 yıldır yaptığımız reformlara yenilerini ekleyecek, Türkiye’yi ağırlıklarından, prangalarından, zincirlerinden kurtaracağız. Bu ilk değil, son da olmayacak” dedi.

Ve nihayet dün, “Bugün biz, bu demokratikleşme paketini açıklarken, aslında, işte tüm o şehitlerimizin de arzularını bir kez daha yerine getiriyoruz” diyerek maddeleri sıraladı.

Bir gün önceki pranga laflarını ise “Açıklayacağımız paket, elbette Türkiye’yi bütün prangalarından kurtaracak, bütün tortuları temizleyecek bir paket değildir; ancak, bu istikamette, bu hedef doğrultusunda çok önemli bir aşamadır, nihai hedefe ulaşmak için de çok önemli bir eşik noktasıdır” diye açmak ihtiyacını hissetti?

Yeniçağ gazetesi köşe yazarı Ahmet Takan’ın 1 Ekim 2013 tarihli “Parçala Tayyip...” başlıklı demokratikleşme paketinin içeriğini konu alan yazısından bir bölümü yorumsuz paylaşıyoruz…

Açıklanan maddeleri basit bir soruyla izah edelim;

“Kime yarıyor?”un üstünden..

* Seçim sisteminin değiştirilmesi; Ülke barajının yüzde 5’e düşürülüp 5 gruplu daraltılmış bölge veya barajın tamamen kaldırılıp dar bölge sistemine geçilmesi;

AKP, BDP ve tabii ki PKK’ya.

* Siyasi partilere devlet yardımında “alınan oy kriteri” nin yüzde 3’e indirilmesi;

* Siyasi Partilerde eş başkanlığın önünün açılması;

BDP’ye ve tabii ki PKK’ya.

(Zaten uyguluyorlardı. Hukuki kılıfı da hazırladılar.)

* Farklı dil ve lehçelerde siyasi propaganda yapma;

* Alfabemizde olmayan harflerin kullanılması;

BDP’ye ve tabii ki PKK’ya.

* Toplantı, gösteri ve yürüyüşlerde Hükümet Komiseri uygulamasına son verilmesi;

BDP ve PKK zaten Hükümet Komiseri sokmuyordu. Hukuki olarak tam istedikleri oldu.

* Farklı dil ve lehçelerde özel okullara eğitim yapma imkanı verilmesi;

BDP’ye tabii ki PKK’ya.

* Köy isimlerinin değiştirilmesinde yasal engelin kaldırılması, il ve ilçe isimlerinin değiştirilmesi için yasal düzenlemelere yeşil ışık yakılması.

BDP’ye tabii ki PKK ve diğer bölücü unsurlara.

* Yardım toplama konusunda kısıtlamaların kaldırılması; (Burada lafı biraz uzatacağım...)

THK’nın elinden kurban derisi toplama ve fitre alma yetkisi kaldırılınca bir şeyler gözlerden kaçmıştı. Terör örgütünün yıllardır bölgedeki en önemli gelir kaynaklarından biri vatandaşlardan zorla toplanan kurban derisi ve alınan haraçlardı. THK tekeli kaldırıldıktan sonra kurban derisi toplamada sadece cemaatler bayram edecek gibi algılandı ama PKK da hazırlanan yasal kılıfla çifte bayram yapacak. Bundan sonra PKK ve sivil uzantıları hiçbir hukuki engel olmadan ellerini kollarını sallayarak kurban derisi toplayıp yasal haraç alabilecek.

* İlkokullarda öğrenci andı uygulamasının kaldırılması;

BDP’ye tabii ki PKK’ya ve diğer bölücülere.

* Mor Gabriel Manastırı arazisinin Vakfa iadesi.

Bölücü tüm azınlıklara.

Ha!.. Bölücülerin istedikleri yerine getirilirken toplumun diğer kesimlerinin de ağzına birer parmak bal çalınmadı mı?

Çalındı tabii ki;

Kamuda başörtüsü yasağı kaldırıldı.. Nevşehir Üniversitesi, Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi oldu. Romanlara, enstitü kuruldu.

“Hani PKK’nın diğer istekleri, onlara ne oldu?” diyeceksiniz..

Tabii ki bu kadarı da yetmez!.. Şimdi histeri nöbetinde avaz avaz, istediğini elde eden mart kedisi gibi viyaklayacaklar. Usta’nın paketini alabildiğine eleştirecekler.  “Yetmez daha fazla isteriz”  diye Ustaya dünyayı zindan edecekler.

Bizlerin meşhur paket ile ilgili beklentilerimizi ısrarla öğrenmek isteyen dostlarımızdan aşağıdaki fotoğrafa bakmalarını ve neler düşündüğümüzü anlamalarını dileriz.