'ARAŞTIRMACI' KADROSLU ÜYELER | Telekomcular Derneği

'ARAŞTIRMACI' KADROSLU ÜYELER'ARAŞTIRMACI' KADROSLU ÜYELER

Tarih: 2009-04-01

SAYIN ÜYELERİMİZ ‘Araştırmacı ‘ kadrosu ile başka bir kuruma nakil olan personel ile ilgili olarak Derneğimizde yapılan değerlendirmelerde aşağıdaki konular hakkında hukuk servisinin çalışma yapmakta olduğunu tüm üyelerimize duyururuz. Saygılarımızla, TELEKOMCULAR DERNEĞİ HUKUK SERVİSİ 1-Emsal maaş hesaplamasında uygulanan özel hizmet tazminatı oranının ağırlıklı olarak %60 olduğu ve bu oranın maaşı çok düşürdüğü ücretler arası farkın kapanmasının adeta imkansız hale getirdiği ve sanki yeni işe yeni girmiş hiç bir özelliği olmayan memur gibi değerlendirilerek maaş ödenmektedir. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarına geçen araştırmacı ünvanındaki personelin maaşı 657'ye göre şayet eski ünvanda (Müdür, İl Müdür Yrd. İl Müdürü, Bölge Müdür Yrd vb.) hesaplansaydı en az %160 dan başlamak üzere özel hizmet tazminatı uygulanacaktı. Emsal maaşla aldığımız fark tazminatlı dondurulmuş maaş arasındaki fark daha çabuk kapanacaktı. Buradan hareketle emsal maaşın hesaplanmasında bir hak kaybı sözkonusudur. Bu durumun düzeltilmesi için ne gibi işlemler yapılması gereklidir. Kanunda geçen 3 yıllık süreyle bu hususun düzeltilmesi için dava açma arasında hukuki bir ilişki varmıdır. 2-Çalıştıkları Kurumda unvan hiyararşisindeki yeri belli değildir. Bunun tespiti gerekmektedir. Bununda Devlet Personel Başkanlığı nezninde belli bir yere oturtulması mümkünmüdür. 3-Unvan hiyarararşisi içerisindeki yeri belli olmadığı için bazı ek ödentilerden yararlanılamamaktadır. (Örneğin Ek ders ücreti vb) Bunun düzeltilmesi için ne yapılabilir. 4-Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarında unvan almak isteyen bazı personelin bu kurumlara ait unvan yükselme sınavlarına istinaden sınava girerek müdür vb. ünvanları alabileceği görülmektedir. (Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Unvan Yükselme Esasları Daha önce en az müd yrd olarak görev yapmış bu personelin unvan yükselme sınavına sokularak müdür ünvanını alması gerektiği hususuda bir hak kaybıdır. Daha önce ifa ettiği bir göreve ait bir ünvanı daha almak istediğinde imtihana girme zorunluluğunun olmasıdır. Bu durumun Devlet Personel Başkanlığı nezninde ortadan kaldırma imkanı var mıdır. 5-Çalıştığı kurumda durumuna uymayan görev verilmesi (Evrak kaydı vb.) hakkında ne gibi işlemler yapılabileceği, (MOBBİNG gibi) Dava açmak için ne gibi belgeler gereklidir.
POSTA ÇALIŞANLARININ MÜCADELE
KDK´NIN YEŞİL PASAPORT GÖRÜ