Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/umitseno/telekomculardernegi.org.tr/ayarlar.php on line 7

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/umitseno/telekomculardernegi.org.tr/ayarlar.php on line 24

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/umitseno/telekomculardernegi.org.tr/haberdetayi.php on line 24

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/umitseno/telekomculardernegi.org.tr/haberdetayi.php on line 27
TT TEKNOLOJİ LABORATUVARI AÇILDI | Telekomcular Derneği
 
 
TT TEKNOLOJİ LABORATUVARI AÇILDI TT TEKNOLOJİ LABORATUVARI AÇILDI

Tarih: 2013-11-14

Bilgi Teknolojileri ve Ä°letiÅŸim Kurumu (BTK) BaÅŸkanı Tayfun Acarer, "Cumhuriyetin 100. kuruluÅŸ yıl dönümdeki hedeflere ulaÅŸmada biliÅŸim sektörü çok önemli. BiliÅŸim sektörü diÄŸer sektörleri sürüklerse bu hedeflere ulaÅŸacağız" dedi.

Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen "Türk Telekom Teknoloji Laboratuvarı" açılış töreninde konuÅŸan Acarer, biliÅŸim sektörünün 10 yıl öncesindeki rakamlara bakıldığında mütevazi olunmaması gereken bir durumda olduÄŸunu söyledi.

Acarer, 10 yıl önce toplam 11,5 milyar dolar olan sektörün cirosunun, 2012 yılında 44 milyar dolara yükseldiÄŸini, bu yıl sonunda 48 milyar dolara çıkacağını belirterek, 10 yıl önce 3 bin olan geniÅŸbant abone sayısının 34 milyonu geçtiÄŸini ifade etti.

AB'de en çok konuÅŸan ülkenin Türkiye olduÄŸunu dile getiren Acarer, en yakın rakip Fransa ile aylık 60 Dakika fark bulunduÄŸunu, abone başına 323 dakika konuÅŸulduÄŸunu, 3. çeyrekte bu rakamın 350 Dakikaya çıkacağını kaydetti. SMS'de rakip olmadığını bildiren Acarer, Türkiye'yi SMS'te tek başına koÅŸan maratonculara benzetti.

Sektörün geçen yıl yüzde 18 büyüdüÄŸünü, bu yıl yüzde 14 civarında büyüyeceÄŸinin tahmin edildiÄŸini anlatan Acarer, biliÅŸim sektörünün Türkiye gibi genç nüfusuna sahip ülkeler için önemli olduÄŸunu belirtti.

TÜBÄ°SAB'ın bir istatistiÄŸinde biliÅŸim sektörünün en önemli sorunu sorulduÄŸunda, katılımcıların yüzde 57'sinin yetiÅŸmiÅŸ eleman dediÄŸini ifade eden Acarer, "O nedenle üniversitelerin bu tür bölümleri, özellikle bu bölümlerdeki laboratuvarlar bu ihtiyacı çok önemli bir ÅŸekilde karşılayacak ve Türkiye'nin önünü açacak" diye konuÅŸtu.

Cumhuriyetin 100. kuruluÅŸ yıl dönümdeki hedeflere ulaÅŸmada biliÅŸim sektörünün çok önemli olduÄŸunu dile getiren Acarer, "Çünkü biliÅŸim sektörü, sektör olmanın ötesinde yaÅŸam ÅŸekli haline geldi. BiliÅŸim sektörü diÄŸer sektörleri sürüklerse bu hedeflere ulaÅŸacağız. Bu sektörde içerik çok daha önemli, yetiÅŸmiÅŸ eleman son derece önemli" dedi.

Laboratuvarın donanımı kadar, verilecek sertifikaların önemli olduÄŸuna dikkati çeken Acarer, yılda iki kez ders vermeye gittiÄŸi Almanya'daki üniversitelerde eÄŸitimin sektörün ihtiyaç duyduÄŸu konularda gerçekleÅŸtiÄŸini, sektörle üniversitenin iç içe olduÄŸunu söyledi. Acarer, ÅŸöyle devam etti:

"Burada öÄŸrenci, master, doktora yapıyor, tez hazırlıyor. Ne hazırlayanın sektörün ihtiyacından haberi var, ne sektörün bu tezlerden haberi var. Bakın orada 19 öÄŸrenci vardı, hepsi ÅŸirket adına çalışıyor, ÅŸirketin ihtiyaç duyduÄŸu bir konuda araÅŸtırma yapıyor. EÄŸitimlerin sektörün ihtiyacına göre verilmesi lazım. Üniversitelerin teknoparklarının ticari meta olmaktan çıkarılması lazım."

Sektördeki bütün keÅŸiflerin ve yeniliklerin 20-30 yaÅŸ arasındaki kiÅŸilerden çıktığını dile getiren Acarer, "O nedenle sizden bu ülke çok ÅŸey bekliyor. Siz sektörü geliÅŸtirdiÄŸiniz zaman sektör geliÅŸecek, sektör ülkenin geliÅŸimine hizmet verecek ve bizim 2023 hedeflerine ulaÅŸmamızda önemli katkı saÄŸlayacak" dedi.

- "Boş bir yatırım değil"

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber de Teknoloji Fakültesinin üniversite bünyesinde en hızlı geliÅŸen bölüm olduÄŸunun altını çizerek, söz konusu laboratuvarın fakülte için çok deÄŸerli bir yatırım olduÄŸunu söyledi. Büyükberber, laboratuvarın Türkiye'deki en modern iletiÅŸim teknolojisi laboratuvarı olduÄŸuna dikkati çekerek, "Gazi Üniversitesi'ne yapılan yatırım boÅŸ bir yatırım deÄŸildir. Biz bu laboratuvarı en iyi ÅŸeklide kullanacağız" dedi.

- "En anlamlı yatırım"

Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz da Türkiye'nin son 10 yılda hem bölgede hemde dünyada önemli bir oyuncu olma yolunda çok ciddi adımlar attığını belirterek, bu adımların büyük iÅŸbirlikleri ve kararlılıkla atıldığını ifade etti.

Yılmaz, söz konusu laboratuvarla, lisans alınması durumunda Gazi Üniversitesi'nin internet servis saÄŸlayıcısı hizmeti verebilecek bir alt yapıya sahip olunduÄŸuna dikkati çekerek, "Ülkemizi geleceÄŸe gençler taşıyacak. Bizim için en anlamlı yatırım geleceÄŸimize yani gençlere olan yatırımdır" diye konuÅŸtu.

Büyük bir projeye imza attıklarını ve benzer projeleri desteklemeye devam edeceklerini belirten Yılmaz, öÄŸrencilerin bu laboratuvardan azami düzeyde istifade etmesi gerektiÄŸini söyledi.

Türk Telekom Operasyon BaÅŸkanı Mehmet Atalay ise teknoloji laboratuvarının öÄŸrencilerin bilgi birikimini artıracağını ve teorik bilginin ötesinde pratik yapma imkanı bulacaklarını söyledi.

KonuÅŸmaların ardından Türk Telekom Teknoloji Laboratuvarı açıldı.

Bu Haber 1970 defa okunmuÅŸtur.
TÃœRK TELEKOM´UN PÄ°LOT GÄ°RÄ°Å
MÄ°MARSÄ°NAN OSB Ä°LE TELEKOM PR
TÃœRK TELEKOM TELEKOMÃœNÄ°KASYON
TÜRK TELEKOM´DA ÇOK ÖNEMLİ
YÄ°NE TÃœRK TELEKOM-YÄ°NE SORU Ã
TELEKOM YÖNETİMİNE ŞAŞIRTAN
ABDULLAH TİVNİKLİ ÖLDÜ
TELEKOM´UN PARALARI NEREYE
TELEKOM ARAŞTIRMA ÖNERGESİ R
TELEKOM VE OGER TBMM GÃœNDEMÄ°ND
CHP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYOR
VURGUNUN HESABI SORULACAK MI?
YILMAZ ÖZDÄ°L´DEN Ä°BRETL
CUMHURÄ°YET TARÄ°HÄ°NÄ°N EN BÃœY
ÖZELLEŞTİRME DEĞİL TALAN
TÃœRK TELEKOM ARTIK BANKALARIN
DÖVİZDEKİ ARTIŞ TELEKOM´U N
TÜRK TELEKOMA 12 ÖDÜL
GÖZ GÖRE GÖRE TELEKOM VURGUNU
TÜRK TELEKOM’UN BORCU İÇİN
BU KATEGORÄ°DEKÄ° DÄ°ÄžER HABERLER
 
  Copyright © 2006-2011 Telekomcular Dernegi
Web sitesinde yer alan yazi,resim ve materyaller izinsiz kullanilamaz,kopyalanamaz!