BAŞBAKANLIK MÜSTEŞARI TÜRK TELEKOM’DA! | Telekomcular Derneği

BAŞBAKANLIK MÜSTEŞARI TÜRK TELEKOM’DA!BAŞBAKANLIK MÜSTEŞARI TÜRK TELEKOM’DA!

Tarih: 2015-02-24

Türk Telekom'un boÅŸ olan Bağımsız Yönetim Kurulu üyeliÄŸine BaÅŸbakanlık MüsteÅŸarı atandı.

Bir süredir yeniden yapılanma sürecinde olan Türk Telekom'da yönetim kuruluna yeni bir atama yapıldı. Åžirketin boÅŸ olan Bağımsız Yönetim Kurulu üyeliÄŸine, BaÅŸbakanlık MüsteÅŸarı Kemal MadenoÄŸlu atandı. Åžirket, yapılan atamayı Kamuoyu Aydınlatma Platformu KAP'a yaptığı açıklamayla duyurdu. Ä°ÅŸte ÅŸirketin KAP'a yaptığı o duyuru.

Türk Telekom Yönetim Kurulu üye ataması

Åžirketimiz Yönetim Kurulu, boÅŸ olan Bağımsız Yönetim Kurulu üyeliÄŸine, Türk Ticaret Kanunu'nun 363. maddesine göre, Yönetim Kurulu'nun kalan görev süresi boyunca görev yapmak ve yapılacak ilk Genel Kurul toplantısında Genel Kurul'un onayına sunulmak üzere Sayın Kemal MadenoÄŸlu'nun gerçek kiÅŸi yönetim kurulu üyesi sıfatı ile atanmasına karar vermiÅŸtir.

Kemal MadenoÄŸlu kimdir?

(1964) SeydiÅŸehir'de doÄŸdu. Orta DoÄŸu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden 1988 yılında mezun oldu.

1989 yılında Devlet Planlama TeÅŸkilatı Sosyal Planlama BaÅŸkanlığında Uzman Yardımcısı olarak göreve baÅŸladı. 1992-1994 yılları arasında ABD'de Colorado Üniversitesinde Sosyoloji Bölümünde yüksek lisans çalışmalarını yürüttü.

1995 yılında Planlama Uzmanlığına atandı. Åžubat 2003'den 2009 Haziran ayına kadar Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel MüdürlüÄŸü görevinde bulundu. Haziran 2009 - Haziran 2011 tarihleri arasında Devlet Planlama TeÅŸkilatı MüsteÅŸarı olarak görev yaptı. Haziran 2011 tarihinde Kalkınma Bakanlığı MüsteÅŸarlığına atandı. Bu görevinin yanı sıra, 2009 yılından itibaren Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Mütevelli Heyet BaÅŸkanlığı görevini yürütmektedir.

2009 - 2014 yılları arasında Ä°stanbul Finans Merkezi KoordinatörlüÄŸü görevini yürütmüÅŸtür. BirleÅŸmiÅŸ Milletler Binyıl Kalkınma Hedefleri 2010 Türkiye Raporunun koordinatörlüÄŸünü yaptı. 2010 yılında, BirleÅŸmiÅŸ Milletler Genel Sekreterinin kurduÄŸu Küresel Sürdürülebilirlik Yüksek Seviyeli Panelde, BaÅŸbakan Yardımcısı Sayın Ali BABACAN'ın yardımcılığı görevini yürüttü.

CumhurbaÅŸkanı Sayın Recep Tayyip ERDOÄžAN'ın katıldığı ve 2012 yılında Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde gerçekleÅŸtirilen BirleÅŸmiÅŸ Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansının (RIO + 20) hazırlık sürecini ve Türkiye Raporunu koordine etti.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler tarafından yürütülen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 2013 ve 2014 yıllarındaki çalışmalarda Ülkemizi temsil etti. 17 Ekim 2014 tarihinde BaÅŸbakanlık MüsteÅŸarlığı'na atanmış olup, halihazırda bu görevi yürütmektedir. Ä°ngilizce bilen MadenoÄŸlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

Bu Haber 3383 defa okunmuÅŸtur.
TÃœRK TELEKOM´UN PÄ°LOT GÄ°RÄ°Å
MÄ°MARSÄ°NAN OSB Ä°LE TELEKOM PR
TÃœRK TELEKOM TELEKOMÃœNÄ°KASYON
TÜRK TELEKOM´DA ÇOK ÖNEMLİ
YÄ°NE TÃœRK TELEKOM-YÄ°NE SORU Ã
TELEKOM YÖNETİMİNE ŞAŞIRTAN
ABDULLAH TİVNİKLİ ÖLDÜ
TELEKOM´UN PARALARI NEREYE
TELEKOM ARAŞTIRMA ÖNERGESİ R
TELEKOM VE OGER TBMM GÃœNDEMÄ°ND
CHP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYOR
VURGUNUN HESABI SORULACAK MI?
YILMAZ ÖZDÄ°L´DEN Ä°BRETL
CUMHURÄ°YET TARÄ°HÄ°NÄ°N EN BÃœY