KİTABIMIZ ANAMUR’DA DOSTLARLA BULUŞTU | Telekomcular Derneği

KİTABIMIZ ANAMUR’DA DOSTLARLA BULUŞTUKİTABIMIZ ANAMUR’DA DOSTLARLA BULUŞTU

Tarih: 2015-08-03

PTT ve Türk Telekom’un eski, yeni çalışanı dostlarımızın katkılarıyla Derneğimizce hazırlanan "ARTIK TELGRAFIN TELLERİNE KUŞLAR KONMUYOR / PTT VE TÜRK TELEKOM ANILARI" isimli kitabımız konuşulmaya devam ediyor. Taraflı tarafsız değişik kesimlerce ilgi gören kitabımız, siz değerli dostlarımızın katkılarıyla yurdumuzun her köşesine ulaşmaya devam ediyor.

Kayseri'de yaşayan Fevzi Çakmak X-bar tipi telefon santralından emekli (Santral Amiri) Mustafa Akyürek'i Anamur'daki yazlığında ziyaret eden Derneğimiz eski Yönetim Kurulu Üyelerinden Kayseri Temsilcimiz Hakan Gedikli, "ARTIK TELGRAFIN TELLERİNE KUŞLAR KONMUYOR PTT / TÜRK TELEKOM ANILARI" adlı kitabı kendilerine teslim etti.

Hakan Gedikli 2010 yılında Kayseri Türk Telekom'dan kamuya özelleştirme nedeni ile nakil olmuş bir arkadaşımız.

Kitapta yer alan, kendisi ile doğrudan ilgili 'Fevzi Çakmak xbar santralı' adlı ve diğer yazarlarca kaleme alınan birçok değerli anı, Mustafa Akyürek'i çok mutlu etti. Babası gibi Kayseri Türk Telekom'da çalışmış ama özelleştirme sonrası Erciyes Üniversitesine nakil olmuş (santral teknikeri) oğlu Asım Akyürek, Telekomcular Derneğinin bu çalışmasından geç haberdar olduklarını, yeniden bir kitap çıkarılması halinde babası ile beraber anılarını yazıp yeni kitapta yer almak istediklerini ifade etmişlerdir.

Yapılan sohbete, yaşadığı anıları anlatarak renk katan Veysel Özmen de (eski Aydınlıkevler Santralından emekli Santral Amiri), böyle bir kitabın ortaya çıkmasında emeği geçen Telekomcular Derneği'ne anılarını yazarak teşekkür borcunu ödemek istediğini söyledi.

Resimdekiler (soldan sağa) : Veysel Özmen, Asım Akyürek, Hakan Gedikli ve Mustafa Akyürek

29.07.2015

MUZAFFER ÜNVER´İN BABASI VEFA
Dr. MEHMET HOZİKLİGİL VEFAT E
MUSTAFA LÜTFİ UZUNER VEFAT ET
ÜLKÜ ALTINOK VEFAT ETTİ.
ERDAL ERDEM´İN KIZI EVLENİYOR
TUNAY AKBULAK VEFAT ETTİ.
BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN.
TÜLİN FİDAN VEFAT ETTİ.
FEVZİYE ÖĞRETMEN VEFAT ETTİ
SÜLEYMAN DEMİREL´İ ANIYORUZ
ARAŞTIRMACI YAZAR FAZLI KÖKSAL
NİHAT BAŞKAYA VEFAT ETTİ.
RAMAZAN BAYRAMI MESAJI.
HALİL YALÇIN BÖBREK NAKLİ OL