Derneğimiz Başkan Yardımcısı Fazlı KÖKSAL’ın yeni yayınlanan “Posta ve Telekomünikasyon Tarihinden Portreler” kitabı için düzenlenen İMZA GÜNÜ, 27.02.2016 günü saat 13.00-17.00 arasında Necatibey Caddesi 12/3 adresindeki Telekomcular Derneğinde gerçekleşecektir.
Kitapın imza gününde elde edilecek karı Fazlı Köksal tarafından derneğimize bağışlanmıştır.
İmza Günü PTT ve Telekomcular tarafından;
Yıllardır görüşemedikleri arkadaşları ile görüşebilmek, hasret giderebilmek, sohbet edebilmek,
Telekomcular Derneğince hazırlanan “TELGRAFIN TELLERİNE KUŞLAR KONMUYOR-PTT ve Türk Telekom Anıları” kitabının kalan son 100 adedinden birini satın alabilmek,
İçin de bir fırsat olarak da görülmeli…
Sizleri derneğimizin sıcak ortamına bekliyoruz…
İmza Gününe Gelemeyenler Kitabı Aşağıdaki İnternet Sitelerinden Satın Alabilirler
www.kitapyurdu.com
www.idefixe.com
www.dr.com.tr
www.babil.com
www.kida.com.tr
www.pandora.com.tr
www.kitapaski.com
www.gazikitabevi.com.tr
www.hermeskitap.com
www.odakitap.com
www.librabooks.com.tr
www.kitapperver.com
www.kitapambari.com
www.hepsiburada.com
Ayrıca, burada ismini saymadığımız, internet üzerinden kitap satışı yapan her yerden alabilirsiniz…
İsterseniz DR Bayilerine sipariş vererek kitabı istediğiniz DR Bayiine getirilmesini sağlayabilirsiniz….
Akıl Fikir Yayınevince yayınlanan kitap, tanıtım bülteninde şöyle tanıtılıyor;
“Alzheimer çağımızın hastalığı...
Bireysel hafıza kaybı çok kötü; Allah kimsenin başına vermesin.Ama toplumsal ve kurumsal alzheimer daha kötü. Millet olarak alzheimer olma yolundayız. Dünü unutursak geleceği sağlıklı inşa edemeyiz.
Türkiye’de posta ve telekomünikasyon hizmetlerinin geçmişi Postane-i Amire’nin kurulduğu 1840 yılına dayanıyor. 1840 yılından bugüne kadar, yüz binlerce insan, PTT bankolarından, telefon santrallerinden, repartitörlerinden, şehirlerarası konsollarından, dağıtım odalarından geldi geçti. 27 yılını PTT ve Türk Telekom’a veren, bu kurumlara sevda derecesinde bağlı Fazlı Köksal, “Posta ve Telekomünikasyon Tarihinden Portreler”de, PTT’nin tarihi ve ilginç şahsiyetlerini, akıcı üslubuyla öykü tadında anlatıyor.
Yazar, elinizdeki kitabı “Posta ve telekomünikasyon tarihinin puslu aynasında gördüğüm kişilere öznel bakışımın bir yansıması” diye tanımlıyor ve ilave diyor: “Şunu açıklıkla belirtmek gerekir ki, PTT ve Türk Telekom’un asıl kahramanları, görevlerini layıkıyla yapan, işçisinden mühendisine, dağıtıcısından müdürüne her kademeden vefakâr, cefakâr ve fedakâr çalışanlarıdır...”
Kitap üç bölümden oluşuyor:
Birinci Bölüm: “İz Bırakanlar” Bu bölümde posta ve telekomünikasyon tarihinde iz bırakan kişilerin hikâyeleri aktarılıyor.
İkinci Bölüm: “Tanıdıklarım-Tanıklıklarım” Yazar PTT ve Türk Telekom’da çalıştığı dönemde tanıdığı bazı kişileri kendi gözlemleriyle anlatıyor.
Bu iki bölümde; Agâh Efendi, Telgrafçı Mustafa Efendi, Salih Zeki, Osman Bedra Hanım, Talat Paşa, Refik Halit Karay, Manastırlı Hamdi, İhsan Pere, Müfettiş Salim Bey, Mehmet Sabri Toprak, A.Baha Gökoğlu, Osman Nihat Akın, Hacim Kamoy, Dr.T.Fikret Yücel, İhsan Pekel, Servet Bilgi, Hıdır Güler, Nevzat Macit, Nusret Çakıroğlu, İbrahim Hakkı Alptürk ve Osman Bal’ın akıcı bir üslupla portreleri çiziliyor…
Üçüncü Bölüm: “Kısa Kısa” başlığını taşıyor. Bu bölüm dört alt başlıktan oluşuyor: “1840’dan Bu Yana Posta ve Telekomünikasyona Yön Verenler” “PTT’nin Şehitleri” “Sanatçılar” ve “Siyasetçiler”
Sanatçılar başlığı altında; PTT’de çalışan, aralarında Rıza Tevfik Bölükbaşı, Kanuni Hacı Arif Bey, Bedia Muvahhit, Peyami Safa, Osman Nihat Akın, Orhan Veli Kanık ve Sezen Aksu’nun da bulunduğu 37 tanınmış sanatçının PTT maceralarına yer veriliyor..
“Siyasetçiler” başlığı altında ise siyasete atılan posta ve telekomünikasyon çalışanlarına ilişkin özet bir bilgi veriliyor. Bir sadrazam onlarca nazır-bakan, çok sayıda milletvekili ve belediye başkanı isim isim sıralanıyor.
Kitap, PTT ve Türk Telekom’u geçmişiyle tanımak isteyenler yanında, kurumsal tarih ve yakın tarih meraklıları için de bir başvuru kaynağı…”
|