SEKTÖRÜN HER TARAFINDA FETÖ | Telekomcular Derneği

SEKTÖRÜN HER TARAFINDA FETÖSEKTÖRÜN HER TARAFINDA FETÖ

Tarih: 2016-09-20

Bir zamanlar Gülen Cemaatinde etkili bir rol oynayan ve eski bir Telekomcu olan NETGSM'in sahibi Adem ÖCAL’ın polise verdiği ifade; Sektörün  FETÖ tarafından nasıl ele geçirildiğini gösterir nitelikte,

Adem ÖCAL, ekranların baş itirafçısı Nurettin VEREN hakkında da polise ilginç şeyler söylemiş.

Eski bir Telekomcu olan Adem Öcal, 1985 yılında PTT'de Elektronik Mühendisi olarak göreve başladı. 1989 yılında Bilgi İşlem Müdürü olan Öcal 1991 yılında Telefon Müdürü, 1994 yılında ise Bilgi İşlem Dairesi Başkan Yardımcısı oldu. 1998 Yılında da Türk Telekom’dan ayrılarak kendi şirketini kurdu…

Adem Öcal’ın, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanması konusunda bilgiler içeren ifadesini SÖZCÜ gazetesi ele geçirerek yayınladı.

İşte o ifadede yer alan çarpıcı bilgiler:

10 MİLYON TL İSTEDİ: Veren'in para ve lüks hayat düşkünlüğü fazlaydı. 2003'te, cemaatin kendisini öldüreceğini söyleyen bir dilekçe ile yanıma geldi. Dilekçeyi dönemin İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'ya elden verdi. Veren'i İstanbul'a çağırdılar. Görüşmede Prof. Suat Yıldırım, Şerif Ali Tekalan, Harun Tokak, Ali Bayram vardı. Veren ‘İmparatorluğu birlikte kurduk, beni atamazsınız, treni yürüttüğümüz gibi frenini de çekerim' deyip 10 milyon TL istedi.

750 BİN DOLARA İKNA ETTİM: Ankara'ya dönerken yolda İlhan İşbilen aradı, tartıştılar. Veren, ‘Benimle Alaattin Kaya irtibata geçsin' dedi. Ankara'da Kaya'nın ofisine gittik. Veren'in talepleri Gülen'e iletildi. Daha sonra Kaya'nın evinde baş başa pazarlık ettiler. Veren, Kaya'nın 750 bin dolara ikna ettiğini söyledi.

PARA ASYA FİNANS'TAN: Veren'in cemaati deşifre etmemesi için Zaman'ın künyesine genel koordinatör olarak adının yazılması talebi kabul edildi. 750 bin dolar hesabına yatırıldı. Para Asya Finans'tan temin edilmişti. O yılın sonunda Veren'in ismi künyeden çıkarıldı. Kaya ile Veren Antalya'da buluştu. Kaya ‘ABD'ye giderek hocaefendiye teslim olmasını' söyledi. Veren de ‘Bu hareketin yanlış yolda, düzeltilmesi için heyet kurulması gerekir. Bu heyette ben de söz sahibi olmalıyım' dedi. Kaya görüşmenin olumsuz olduğunu ABD'ye bildirdi. Ertesi gün Veren'e haciz işlemleri başlatıldı.

BASRİ AKTEPE, FETÖ'NÜN ÖNEMLİ İSMİ TEKALAN'IN YEĞENİYLE EVLİ

Adem Öcal ifadesinde, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) ele geçirilme işini 2. Başkan Turgut Ayhan Beydoğan'ın yürüttüğünü ileri sürdü. Beydoğan'ın, FETÖ operasyon koordinatörü Şerif Ali Tekalan ile doğrudan çalıştığını eskiden beri bildiğini kaydeden Öcal, BTK'ya bağlı olarak kurulan, 15 Temmuz'dan sonra kapısına kilit vurulan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndaki (TİB) yapılanmayı eski polis müdürü Basri Aktepe'nin gerçekleştirdiğini söyledi. Öcal, FETÖ kapsamında tutuklanan TİB'in kurucusu Aktepe'nin, Tekalan'ın yeğeni ile evli olduğunu ifade etti. Öcal şunları söyledi: “BTK'ya alınan uzmanların yüzde 90'ından fazlası cemaatin referansıyla alınmıştır. Bu yapılanmanın altında imzası olan Tayfun Acarer'in MİT Müsteşarı danışmanı, Galip Zerey'in Ulaştırma Bakanı Müsteşar Yardımcısı olarak devam etmeleri ise son derece manidardır.”