PTT´NİN AÇIKLAMASI | Telekomcular Derneği

PTT´NİN AÇIKLAMASIPTT´NİN AÇIKLAMASI

Tarih: 2017-08-21

PTT Kurumsal İletişim Biriminden, Web Sitemizde yayınlanan "PTT'DE YOLSUZLUKLAR ZİNCİRİ" Başlıklı haberimizle ilgili bir açıklama aldık. Yayıncılık ilkelerimiz gereği bu e-postayı, cevap hakkımız saklı kalmak üzere aynen yayınlıyoruz.

Telekomcular Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığına

18.08.2017 tarihli “ telekomculardernegi.org.tr” internet sitenizde  yer alan “PTT’de abla-kardeş vurgunu! 390 bin lirayla kayıplara karıştılar” başlıklı haberiniz incelenmiş ve ülkemizin köklü, saygın ve güvenilir kurumu PTT A.Ş. hakkında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına bir açıklama yapma zorunluluğu hasıl olmuştur.

Söz konusu haberde, “Gündeme yolsuzluk operasyonlarıyla gelen PTT, gişe görevlileri ve veznedarlar tarafından adeta hortumlanıyor. İstanbul’da 4 ayrı PTT şubesinde görevli veznedar ve gişe memurları milyonlarca lirayı çalarak kayıplara karıştı. PTT’de 28 yıl şeflik yapan Reşat Karaağaç, yaşanan yolsuzluklara ilişkin Diriliş Postası’na çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karaağaç, PTT’de milyonlarca liranın çalınarak kurumun zarara uğratıldığına dikkat çekerek, yaşanan olayların bir kısmının gizli saklı bir şekilde örtbas edildiğine işaret etti” ifadelerine yer verilmiştir.

Ülkemize ve milletimize en iyi hizmeti sunabilmek için gece gündüz çalışan PTT A.Ş., faaliyet gösterdiği tüm alanlardaki iş ve işlemlerini büyük bir titizlikle yürütmektedir. Yapılan her çalışma ülkemiz, milletimiz ve kurumumuzun menfaatleri doğrultusundadır. 40 bin personeli ve yaklaşık 4 bin 500 işyeriyle dev bir millî kuruluş olan PTT A.Ş., sadece ulusal değil, uluslararası alandaki başarılarıyla da adından söz ettirmektedir. Hâlihazırda Dünya Posta Birliği İdari Konsey Başkanlığı görevini layıkıyla yürüten Şirketimiz, küresel vizyonu ve yenilikçi stratejileriyle bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Hal böyleyken, söz konusu haberde yer alan “Yaşanan yolsuzluklar ve hırsızlık olaylarıyla gündemden düşmeyen kurum haline gelen PTT…” ifadeleri ile “yaşanan olayların bir kısmının gizli saklı bir şekilde örtbas edildiği” iddiaları üzüntü verici ve gerçek dışıdır.

Ayrıca, “... PTT, gişe görevlileri ve veznedarlar tarafından adeta hortumlanıyor” şeklindeki genelleyici bir ifade işini dürüst ve haysiyetli bir şekilde yerine getiren, görevini layıkıyla yapan personelimiz açısından rencide edici nitelik taşımaktadır.

Haberde iddia edildiği gibi, işyerlerimizde tespit edilen herhangi bir suistimal, zimmet veya kasa noksanı ile ilgili hususun Şirketimizce “gizli saklı bir şekilde örtbas edilmesi” veya “kurum içinde sessiz bir şekilde halledilmeye çalışılması” kesinlikle söz konusu değildir.

Gerek normal teftiş ve denetimlerde gerekse çeşitli şekillerde herhangi bir suistimal, zimmet, kasa noksanı gibi bir hususun tespit edilmesi halinde müfettişlerimiz ve kontrolörlerimiz tarafından duruma derhal el konulmakta, düzenlenen soruşturma raporları adli mercilere intikal ettirilmekte, sorumlu ve ilgili personel hakkında gerekli disiplin işlemleri ve idari işlemler yapılmaktadır. Bu çerçevede, söz konusu haberde yer alan “yaşanan olayların bir kısmının gizli saklı bir şekilde örtbas edildiği” iddiaları tamamen gerçek dışıdır.

Bilginize sunar, açıklamamıza “telekomculardernegi.org.tr” adlı web sitesinde yer verilmesini rica eder, hayırlı çalışmalar dileriz.