20 BİN KİŞİYE İŞ: MİLLİ HACKER | Telekomcular Derneği

20 BİN KİŞİYE İŞ: MİLLİ HACKER20 BİN KİŞİYE İŞ: MİLLİ HACKER

Tarih: 2017-10-04

Siber alemin orduları olarak bilinen hackerler, özellikle teknolojinin ve internet kullanımının ilerlemesiyle büyük önem kazanmıştır.

Özel şirketlere ve devlet alt yapılarına sızarak, tehdit oluşturan bilgisayar korsanlarına karşı, milli hackerlerimizdur diyecek.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Türkiye Bilişim Derneği öncülüğünde, Türkiye yerli siber güvenlik alanında, kalifiyeli eleman yetiştirecek.

Sanal alemde beyaz şapkalı genç hackerler yetiştirilecek. 10 üniversite rektörü bir araya gelerek, üniversitelerde çeşitli eğitimler düzenleyecekler.

Bunun yanındaTürkiye Bilişim Derneği ise 20 bin kişiye kod yazma eğitimi vererek, yerli ve milli bir siber alt yapısı oluşturmak için adımlar atılacak.

20-21 Aralık’ta gerçekleştirilecek olan, rektörler toplantısı, siber güvenlik alanında yeni meslekler tanımlanacak.

Bu sayede Türkiye de genç hackerler yetişecek. Yetişecek genç hackerler Türkiye’nin siber alt yapısında yer alarak milli bir ideoloji olacaklar.