BERAT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN. | Telekomcular Derneği

BERAT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN.BERAT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN.

Tarih: 2020-04-07

Bu gece Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili...

Bu mübarek gecenin; zor günler geçirdiğimiz bugünlerde dünyamızdaki ve ülkemizdeki virüs salgınını en az hasarla geçirilmesini, ülkemize ve insanlığa sağlık mutluluk refah getirmesini diliyoruz.

Tövbe edene kabul, rızık isteyene rızık verilen Berat Kandiliniz mübarek olsun.

TELEKOMCULAR DERNEĞİ

Berat Kandili borçtan, suç ve cezadan kurtulmaktır. Günahlardan kurtulmaya vesile olan Şaban ayının onbeşinci gecesine de Berat gecesi denir.

Berat kelimesi; borçtan kurtulma, temize çıkıp aklanma, ceza veya sorumluluktan kurtulma gibi mânâlara gelir. Berat kandili, Allah"ın ekstra rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek, kullarına bağışlanma, kapılarını ardına kadar araladığı; müminlerin dualarına icabet ettiği, günahlarını affettiği, yapılan ibadetleri normal zamanlardan kat kat fazla mükâfatlandırdığı bir zaman dilimidir.

Berat Gecesi Duası

Peygamber Efendimiz Aleyhissalâtü Vesselam bu gece Rabbine şöyle dua etmiştir:

"Allahım, azabından affına, gazabından rızana sığınırım, Senden yine Sana iltica ederim. Sana gereği gibi hamd etmekten âcizim. Sen Kendini sena ettiğin gibi yücesin."

Berat Duası

Bazı mâna büyüklerinin de şöyle bir duası vardır:

"Allahım, şayet ismimi saîdler defterine yazdıysan, orada sabit kıl. Şayet ismimi şakiler defterine yazdıysan oradan sil. Çünkü Sen buyurdun ki, 'Allah dilediğini siler yok eder, dilediğini de sabit bırakır, Levh-i Mahfuz Onun katındadır."