FARKLI ALAN KODU OLMAZ | Telekomcular Derneği

FARKLI ALAN KODU OLMAZFARKLI ALAN KODU OLMAZ

Tarih: 2010-02-08

DANIŞTAY FARKLI ALAN KODUNA ONAY VERMEDİ Danıştay, aynı şehirde ve bölgede farklı alan kodu verilmesi anlamına gelen alternatif işletmecilere 1 alan kodu kararının eşitlik ilkesine uymadığına karar verdi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’nun konuyla ilgili kararının yürütmesini durdurdu. Kurumun 24 Haziran 2009'da aldığı karara göre, alternatif işletmeciler için 81 ilde mevcut alan koduna 1 eklenerek yeni bir alan kodu açılması ve alternatif işletmecilerin kendi abonelerine verecekleri telefon numaralarının bu alan kodundan olması şartı getirilmişti. Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), bu kararın abonelerde şehirlerarası arama algısı oluşturması ve tüketicilerin yeni bir alan kodu öğrenmek ve çevirmek zorunda kalmasının rekabet açısından bir engel oluşturacağı gerekçesiyle kararın iptali için mahkemeye başvurmuştu. Açılan davada Danıştay 13. Dairesi, derneğin başvurusunu haklı bularak BTK kararının yürütmesini durdurdu. Daire kararını 'eşit şartlardaki işletmecilere ayrım gözetilmeksizin eşit davranılmasının zorunlu olması, ulusal numaralandırma planı ve plana uygun olarak numara tahsis işlemlerinin de bu kapsamda bulunması' ilkesine dayanarak verdi. Kararda, görüşmelerin tüketiciler tarafından bilinen ve halen kullanılan alan kodları üzerinden gerçekleşmesinin eşitliği ve rekabeti sağlamak açısından önemli olduğu kaydedildi. Böyle bir uygulamanın eşit şartlardaki işletmecilere ayrım yapılması ve kaynakların verimli kullanılması ilkelerine aykırılık doğuracağı sonucuna ulaşılacağı vurgulandı.
TELEFONLAR HAVA İLE ŞARJ OLACA
BİLİŞİM 500 ARAŞTIRMASI
1 GB İNTERNET İÇİN 2,25 DOLA
GOOGLE´UN İLGİNÇ HİKAYESİ
TELEFONLARDAN APLİKASYONLAR Sİ
NESNELERİN İNTERNETİ VE GÜVE
ULAK HİZMETE GİRDİ
TURKCELL´DEN DİYARBAKIR&a
TR UZANTILI 400 BİN ALAN ADI V
YERLİ BAZ İSTASYONU TESLİMATI
BTK:BAZ İSTASYONUNA YAKIN OLMAK
BİLİŞİMİN EN İYİLERİ
OGER 22 MİLYAR TEMETTÜ ALDI
SİBER ZORBALIK YAYGINLAŞIYOR
NETAŞ´IN 50. YILI
TURKCELL UKRANYANIN 4G İHALESİ
TURKCELL DİYALOG MÜZESİNE ÖD
CEP VE İNTERNETTE YENİ DÖNEM
TURKCELL’İ ALKIŞLIYORUZ.
GSM OPERATÖRLERİNE KIYAK MI?