TEKZİP | Telekomcular Derneği

TEKZİPTEKZİP

Tarih: 2013-07-26

FATİH PROJESİNDE NELER OLUYOR başlığı ile medyada yer alan haberlere dayanarak sunduğumuz haber ile ilgili olarak adı geçen Mesut KÜÇÜKİBA’nın vekili Aksoy & Aksoy Hukuk Bürosundan Av. Mehmet Fuat AKSOY tarafından konu ile ilgili tekzip metni, mail ortamında tarafımıza gönderilmiş olup hiçbir hukuki zorunluluğumuz olmamasına rağmen arkadaşımızın şahsına duyduğumuz saygıdan dolayı aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Kaldı ki derneğimizin konu ile ilgili yorumu tamamen arkadaşlarımızın lehinedir.

Sayın http://www.telekomculardernegi.org.tr/iletisim Yetkilisi,

İnternet sitenizde, 26.07.2013 tarihi itibari ile “FATİH PROJESİNDE NELER OLUYOR” başlıklı müvekkilin şahsı da dâhil edilerek, gerçeklerden tamamen uzak iftira niteliğinde iddialarla kamuya açık olarak yayımlanan haber müvekkilin kişilik haklarına ağır saldırı içermekte olup, itibarını zedelemiş, hem sosyal hayatında hem de çalışma ortamında müvekkilimi zor duruma düşürmüştür.

Müvekkilin birinci dereceden sorumlu olduğu projede yapılan usulsüzlükler nedeniyle görevden alındığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Belirtmek gerekir ki, söz konusu proje birçok Kamu Kurum ve Kuruluşunun da katılımıyla yürütülmekte olup, müvekkilin projedeki tüm konularda birinci dereceden sorumlu olması mümkün olmadığı gibi usulsüzlük yapıldığı belirtilen alımlar, müvekkilin başında bulunmuş olduğu Grup Başkanlığının görev alanına dahi değildir. Yanı sıra, proje kapsamındaki usulsüzlük iddialarına ilişkin hakkında açılmış herhangi bir dava bulunmamakla beraber ilgili mercilerce, müvekkilin taraf olduğu herhangi bir idari ve adli soruşturma da açılmamıştır.

Müvekkile yönelik, bu gerçeği yansıtmayan mesnetsiz iddialar Türk Ceza Kanunu’nun 256’ncı ve ilgili diğer maddelerine göre “iftira suçunu” oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra sitenizde yer alan ve hiçbir doğru belge, bilgi dayanağı olmayan bu haber müvekkilin kişilik haklarını zedelemiş olup tazminat ve ceza davası açma hakkımız saklı kalmak üzere, haberin 5651 sayılı “ İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen SuçlarlaMücadele Edilmesi Hakkında Kanun”un 9 uncu maddesi gereğince sitenizden kaldırılması ve bu tekzibin tümünün değiştirilmeden bir hafta süre ile aynı yerde yayımlanmasını aksi halde Sulh Hukuk Mahkemesine gerekli işlemler için başvuracağımızı bildirir, gereğini bilvekale rica ederim. 12.08.2013

Mesut KÜÇÜKİBA

Vekili

Av. Mehmet Fuat AKSOY

FATİH PROJESİ´NDE NELER OLUYOR?

Türk Telekom’da Ankara Bölge Müdürü ve Genel Müdürlük de üst düzey çeşitli görevlerden sonra Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü olarak atanan Mustafa KOÇ ile Türk Telekom Genel Müdürlüğü Kablo Tv Daire Başkanlığı görevinden sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nda aynı Genel Müdürlük Eğitim Bilişim Sistemleri Grup Başkanlığı’na Grup Başkanı olarak atanan Mesut KÜÇÜKİBA hükümetin çok önem verdiği FATİH projesinin yürütürken ne oldu, nasıl oldu ise bugünlerde birdenbire sıkıntıya girdiler.

Türkiye’nin eğitimdeki en kapsamlı teknoloji projesi olan FATİH Projesi uygulayıcıları Mustafa Koç ve Mesut KÜÇÜKİBA çok ciddi suçlamalarla karşı karşıya kaldılar. Basında aynı anda birbirine benzer suçlayıcı ifadeler ile konu değerlendirilmektedir. Sizler için bazılarını alıntı yaptık.

Adı geçen arkadaşlarımızın sevenleri/sevmeyenleri olabilir. Bizler yapıldığı iddia edilen usulsüzlük suçlamalarına inanmak istemiyoruz. Eski çalışma arkadaşlarımızın basın da bu şekilde suçlanmaları tüm samimiyetimizle içimizi acıtmakta, bizleri derinden yaralamaktadır. Kendilerinin en kısa sürede bu meselelerden aklanarak çıkmasını diler, konu ile ilgili açıklama yapmak isterlerse her zaman yardımcı olacağımızı bilmelerini isteriz.

Konu ile ilgili bazı haber linkleri;

Okumak için haber başlığının üzerini tıklayınız.

VATAN:FATİH PROJESİ'NDE VURGUN!

Kıvanç EL / VATAN