ZAFER TEKBUDAK EGO GENEL MÜDÜR YARD. OLDU. | Telekomcular Derneği

ZAFER TEKBUDAK EGO GENEL MÜDÜR YARD. OLDU.ZAFER TEKBUDAK EGO GENEL MÜDÜR YARD. OLDU.

Tarih: 2020-08-11

Derneğimiz Genel Başkanı Sayın Zafer TEKBUDAK  Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğüne  Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır.

2009 yılından beri Derneğimiz  Başkanlığını yürüten, bilgi birikimi, tecrübesi ve mütevazi duruşuyla ön planda olan Başkanımız Sayın Zafer TEKBUDAK'ı Telekomcular Derneği olarak tebrik eder,  yeni görevinde başarılar dileriz.

Zafer TEKBUDAK Kimdir;

30 Ağustos 1960 yılında Van'da doğdu.

İlk,Orta ve Lise tahsilini Ankara'da yaptı.1977/79 Ankara Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü, 1979/1984 yıllarında da Gazi Üni. Müh. Mim. Fak, Elektrik Mühendisliği bölümünde okudu.

1985 yılında PTT Genel Müdürlüğü, Ankara Telefon Başmüdürlüğünde Mühendis olarak göreve başladı.

Sırasıyla;

Şebeke Tesis Grup Başmühendisliği ve Transmisyon Grup Başmühendisliğinde mühendis,Yenişehir Telekom Müdürlüğünde Müdür Yardımcısı ve 1992 yılında da Yenişehir Telekom Müdürü oldu. 1999 yılına kadar bu görevde bulunan Tekbudak, 1999 yılında Türk Telekom Genel Müdürlüğü Pazarlama Dairesi Başkan Yardımcısı, 2000 yılında ise Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 2000 yılında yeni kurulan ve 4. GSM Operatörü olan Aycell Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

1995 yılında Vanspor Yönetim Kurulu Üyesi olan Tekbudak 2000/2002 yılları arasında 2 dönem Türk Telekom Spor Kulübü Başkanı oldu. 2001 yılında Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Bisiklet Federasyonu Disiplin Kurulu üyesi oldu.

2005 yılında Türk Telekom'un Özelleştirilmesi üzerine bu kurumdan ayrılarak Türk Patent ve Marka Kurumu'nda Araştırmacı olarak başladı.

2005 yılında Gazi Yükseliş Vakfı Başkan Yardımcısı, 2007 yılında ise aynı vakfın başkanı oldu. 2009 yılında Telekomcular Derneği Genel Başkanı seçilen Tekbudak, 2012-2014-2016 ve 2018 yıllarında yapılan Genel Kurullarda 5.nci kez seçilerek Dernek Başkanlığı görevini devam ettirmektedir.

Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan 2020 yılında emekliye ayrıldıktan bir müddet sonra 11.08.2020 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdür Yardımcılığına getirilmiştir.

Tekbudak, evli ve iki çocuk babasıdır.