SPK, TURKCELL´E İKİ YENİ ÜYE ATADI | Telekomcular Derneği

SPK, TURKCELL´E İKİ YENİ ÜYE ATADISPK, TURKCELL´E İKİ YENİ ÜYE ATADI

Tarih: 2013-08-16

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre kurum Turkcell'e 2 yönetim kurulu üyesi atadı.

Hükümetin Turkcell operasyonu sürüyor. Daha önce iki eski bakanı şirketin yönetim kuruluna yerleştiren iktidar bu defa da AKP İzmir il yöneticisini atadı.

Atanan isimler Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan ile AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Bekir Pakdemirli oldu.

MİLLETVEKİLİ SEÇİLEMEDİ YÖNETİCİ OLDU

Turkcell’e atanan yönetim kurulu üyelerinden Bekir Pakdemirli, Sermaye Piyasası Yatırımcı Derneği (SPYD) üyeliği yapıyor. Aynı zamanda Ak Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı olan Bekir Pakdemirli 24. dönem milletvekili seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinden İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı olmuş ancak seçilememişti.  Pakdemirli Haziran 2012′den itibaren AKP İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.

20 BİN LİRA MAAŞ, 100 BİN EURO HUZUR HAKKI

Hükümet bu yılın mart ayında eski bakanlardan Atilla Koç ve Mehmet Hilmi Güler Turkcell Yönetim Kuruluna bağımsız üye olarak atamıştı. Turkcell yönetiminin yaptığı 2010 tarihli Genel Kurul’da alınan karara göre, eski AKP milletvekilleri Koç ve Güler ayda yaklaşık 20 bin Türk lirası maaş alıyordu. Bugün atanan Bekir Pakdemirli de aynı miktar da maaş alacak. Ayrıca yine yönetim kurulunun kararı ile yıllık 100 bin euro “huzur hakkı” alacak.

AK TURKCELL DÖNEMİ

Turkcell’de yeni dönemin yasal hazırlığı da geçtiğimiz aylarda yapılmıştı. TBMM’den Haziran ayında geçen torba kanunda SPK’nın halka açık ortaklıkların yönetim kurullarında yönetim kurulu üyelerinin tamamının ya da bir kısmının görev süresinin dolması veya üyeliklerin boşalmasını takip eden 30 gün içinde yeni yönetim kurulu üyesi seçmek üzere genel kurulun toplanamaması veya genel kurulda yeterli sayıda yönetim kurulu seçilememesi durumunda SPK’nın resen atama yapacağı belirtilmişti.

sozcu.com.tr