GİRİŞİMCİ KADINLARA BİLİŞİM DESTEĞİ | Telekomcular Derneği

GİRİŞİMCİ KADINLARA BİLİŞİM DESTEĞİGİRİŞİMCİ KADINLARA BİLİŞİM DESTEĞİ

Tarih: 2017-05-04

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Ankara Şubesi, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin desteğiyle hayata geçireceği ‘Bilişimle Girişimci Kadın’ projesiyle üniversite mezunu olup iş arayan kadınları sektörle buluşturacak.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilecek projede girişimcilik, sosyal medya kullanımı, e-ticaret mevzuatları, pazarlama ve siber güvenlik eğitimleri verilecek. Eğitimler sırasında gerçekleşecek sınavlarda başarılı olan katılımcılar, internet ortamında oluşturulacak elektronik portal üzerinden iş verenlere ulaşabilecek. 5 Mayıs’ta gerçekleşecek lansmanla kayıtlara başlayacak projeyle nitelikli iş gücüne sahip kadınları iş hayatına kazandırarak istihdam yaratmayı amaçladıklarını belirten TBD Ankara Şube başkanı Nurcan Sunay şunları söyledi:

KADINLARI EKONOMİYE KAZANDIRACAĞIZ

“Araştırmalar 29 milyon kadının ülke genelinde iş hayatına dahil olmadığını gösteriyor. Kadınlar bu projede alacakları eğitimler sırasında sınavlardan da geçecek. Bunun sonucunda kayıt yaptırarak sertifika alacaklar. İnternet ortamında arz talep buluşmasını sağlayacağız. Ankara genelinde 500 kadına ulaşmak ilk amacımız ancak ulaşabildiğimiz maksimum rakamlara ulaşmak istiyoruz.

ELEKTRONİK PAZARDA BULUŞACAKLAR

Bu projeyle yaşam kalitesi yüksek, dünyayla rekabet eden ve ülke vizyonuna katkıda bulunanan kadınlarımızın sayısı artacak. Kurulacak e-pazar yeri portalında talep sahipleriyle hizmet sahiplerini buluşturacağız. Sistem, e-ticaret ve uzaktan eğitim gibi altyapıları sosyal medya ile bütünleşik olarak sunarak, bilişim teknolojileri aracılığıyla yeni iş olanakları sağlamayı amaçlıyor.