60 BİN BİLİŞİMCİ İSTİHDAM EDİLECEK | Telekomcular Derneği

60 BİN BİLİŞİMCİ İSTİHDAM EDİLECEK60 BİN BİLİŞİMCİ İSTİHDAM EDİLECEK

Tarih: 2017-08-03

Ä°stihdam seferberliÄŸi kapsamında 7 sektörde harekete geçildi.BiliÅŸimden finansa kadar birçok alanda 3 milyon istihdam oluÅŸturulacak.

Hükümet, istihdam seferberliÄŸinde sektörel hamleye hazırlanıyor. BiliÅŸim, finans, inÅŸaat, saÄŸlık, tarım,tekstil-hazır giyim ve turizm sektörüne yönelik bir stratejik karar yaÅŸama geçiriliyor. Ä°nÅŸaatta 1 milyon, turizmde 1 milyon, saÄŸlıkta 800 bin, biliÅŸimde 60 bin, finans sektöründe 72 bin olmak üzere yaklaşık 3 milyon yeni istihdam oluÅŸturulacak. Hükümetin hazırladığı Ulusal Ä°stihdam Stratejisi'nin sektörel ayağında milyonlara iÅŸ kapısı açacak hedefler ÅŸöyle:

TURÄ°ZMDE BÄ°R MÄ°LYON Ä°STÄ°HDAMTurizm sektöründe istihdam yüzde 80 artırılacak. 2023 yılına kadar 400 bin turizm çalışanı meslek içi eÄŸitimden geçirilecek, 500 bin kiÅŸiye iÅŸgücü yetiÅŸtirme eÄŸitimi verilecek. 1 milyon istihdam yaratan turizm sektöründe çalışan sayısı ikiye katlanacak.

FÄ°NANS SEKTÖRÜ HAREKETLENECEKFinans sektöründe nitelikli istihdam yüzde 28 artırılacak. 72 bin 800 gence de bu sektörde iÅŸ kapısı açılacak. Sektörün ihtiyacına göre eÄŸitim programları güncellenecek. Finans alanında engelli istihdamı 2019 yılına kadar yüzde 10 artırılacak.

TEKSTÄ°LDE SERTÄ°FÄ°KA HAMLESÄ° Tekstilde çalışanların yüzde 50'sinin sertifika sahibi olması saÄŸlanacak. Kayıt dışılığı önlemeye yönelik teÅŸvik edici politikalarla beraber denetimler artırılarak bu sektördeki kayıt dışılık yüzde 50 oranında azaltılacak. Sektördeki nitelikli iÅŸgücü talebi karşılanacak, mevcut istihdam imkânları geliÅŸtirilecek.

KIRSALDA YENÄ° Ä°Åž Ä°MKANLARITarım sektöründe kayıt dışı iÅŸçi kalmayacak. Kırsalda istihdam imkânları artırılacak. Tarımda aile iÅŸleri dışında, ücret karşılığı gezici ve geçici tarım iÅŸlerinde çalışan çocuk iÅŸçiliÄŸi ortadan kaldırılacak.

60 BÄ°N BÄ°LİŞİMCÄ° YETÄ°ÅžTÄ°RÄ°LECEKAltı yılda 60 bin biliÅŸim uzmanı yetiÅŸtirilecek. Ä°ÅŸgücünün niteliÄŸi sektörün güncel ihtiyaçları dikkate alınarak geliÅŸtirilecek. GiriÅŸimciliÄŸe yönelik teÅŸvikler artırılacak. BiliÅŸim sektörü piyasasının daha etkin çalışması saÄŸlanacak.

SAÄžLIK ÇALIÅžANI Ä°KÄ°YE KATLANACAKSaÄŸlık sektöründe çalışan sayısı 2023 yılına kadar yüzde 100 artırılarak 1 milyon 600 bine ulaÅŸacak. Bu süreçte 15 bin tıbbi görüntüleme teknikeri, 7 bin fizyoterapist, 10 bin diyaliz teknikeri alınacak.

Ä°NÅžAAT SEKTÖRÜNDE YÜZDE 160 ARTIÅž Ä°nÅŸaat sektörüne yönelik istihdam yüzde 160 artırılacak. Bu sektörde çalışanların yüzde 30'u mesleki yeterlilik sertifikasına sahip nitelikli iÅŸgücü haline getirilecek. Mevcutta 1 milyon 750 bin çalıştığı inÅŸaat sektöründe istihdam 2 milyon 800 bine çıkacak.

Kaynak: http://www.vuslathaber.com/ekonomi/3-milyon-gence-is-imkani-h26283.html

Bu Haber 1891 defa okunmuÅŸtur.
ZEKÄ° POLAT´IN EŞİ VEFAT ETTÄ
GENEL KURUL BÄ°LGÄ°LENDÄ°RME