HERKES DÜŞÜK FİYATLI İNTERNETE MAHKUM | Telekomcular Derneği

HERKES DÜŞÜK FİYATLI İNTERNETE MAHKUM HERKES DÜŞÜK FİYATLI İNTERNETE MAHKUM

Tarih: 2018-12-16

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) Başkanı Yusuf Ata Arıak, Türk Telekom’un altyapısını rakiplerine açmadığı için internetin ucuzlamasının mümkün olmadığını söyledi.

Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun, 1 Ocak itibariyle adil kullanım noktasının (AKN) kaldırılacağını açıklarken herhangi bir hız düşmesi olmayacağını taahhüt etmiş ve “Kullanıcılar aynı hız tecrübesini yaşamaya devam ederek ve ek hiçbir ücret ödemeyerek limitsiz internet kullanmaya başaycak” demişti. Ancak bu açıklamanın ardından duyurulan tarifeler büyük tepki çekmişti.

Sözcü’den Nuray Tarhan’ın haberine göre, pazar payı yüzde 62 olan Türk Telekom’un altyapısını paylaşmayarak tekelci bir pazara yol açtığını belirten Arıak, firmanın 1 Ocak 2019’dan itibaren yüzde 100’ün üzerinde zamlı sunacağı tarifelerle ilgili “Böyle olacağı belliydi. Türk Telekom sadece perakende fiyatları değil, toptan fiyatları da artırdı. Bu yüzden Türk Telekom’dan fibernet hizmeti alan operatörlerin hareket alanı iyice daraldı. Onlar da AKN’siz internet fiyatlarını artırmak zorunda kalacak”diye konuştu.

‘Yüzde 1 yüzünden herkesi cezalandırdılar’

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nun AKN’yi kaldırma sebebinin yüksek hızlı internetten herkesin yararlanmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Arıak, fahiş fiyatlar nedeniyle herkesin düşük fiyatlı internete ‘mahkum edildiğini’ söyledi.

İnterneti çok yoğun kullanan kesimin yüzde 1’e denk geldiğini ve bunların da tespit edilebildiğini ifade eden Arıak, BTK’ya bu kesime yönelik tedbirler alınması için ısrar ettiklerini ama BTK’nın kendilerini dinlemediğini belirtti.