YERLİ BAZ İSTASYONUNDAN İLK GÖRÜŞME | Telekomcular Derneği

YERLİ BAZ İSTASYONUNDAN İLK GÖRÜŞMEYERLİ BAZ İSTASYONUNDAN İLK GÖRÜŞME

Tarih: 2017-03-28

Türkiye’nin ilk yerli baz istasyonu ULAK’tan görüntülü olarak ilk görüÅŸme gerçekleÅŸtirildi. Bu görüÅŸmede Turkcell Küçükyalı Plaza ile Erzincan’da ÅŸehir merkezinde bulunan iki yerli baz istasyonu arasında Turkcell ÅŸebekesi üzerinden yapıldı.

Ülkemizdeki ilk yerli baz istasyonu olarak bilinen ULAK’ta ilk görüÅŸme Erzincan ÅŸehir merkezinde bulunan 2 yerli baz istasyonunun Turkcell ÅŸebekesi ile Turkcell’in Küçükyalı’daki plazası arasında gerçekleÅŸtirildi.

ASELSAN’ın ana yüklenici olduÄŸu, Argela ve NetaÅŸ firmalarının katkı saÄŸladığı, Savunma Sanayii MüsteÅŸarlığı’nın koordine ettiÄŸi ve UlaÅŸtırma Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanlığı’nın desteklediÄŸi Türkiye’nin ilk yerli baz istasyonu projesi olan ULAK’ın tasarımı tamamen yerli. Bu proje ile Türkiye dünyadaki baz istasyonunu kendisi üreten 5 ülkenin arasına girmiÅŸ olacak.

Türkiye’de haberleÅŸme sistemini daha güvenilir hale getirecek olan ULAK, Türkiye’nin artık teknoloji baÅŸka ülkelerden alarak kullanan bir ülke deÄŸil, kendi teknolojisini kendisi üreten,kullanan ve satan bir ülke konumunda olmasını saÄŸlayacak.

GeçtiÄŸimiz ay Ä°spanya’nın Barcelona ÅŸehrinde düzenlenen Dünya Mobil Kongresi’nde Türkiye’deki operatörler tarafından sipariÅŸi verilerek sözleÅŸmesi imzalanan ULAK’ta ilk görüntülü konuÅŸma Turkcell tarafından gerçekleÅŸtirildi.

Ä°stanbul’daki Turkcell Plaza ile Erzincan ÅŸehir merkezi arasında gerçekleÅŸtirilen konuÅŸmada hakkında bir açıklama yapan Turkcell Genel Müdürü Kaan TerzioÄŸlu, Türkiye’nin ilk yerli baz istasyonu üzerinden yapılan bu görüntülü konuÅŸmanın ülkeye mobil iletiÅŸim konusunda büyük bir ilerleme saÄŸladığını, bu görüÅŸmenin Türkiye tarihinde bir ilk olduÄŸunu ve buna imza attıklarını, bu projede yerli kaynaklar ve Türk mühendislerine inanılıp, güvenildiÄŸini, bu sayede de baÅŸarı saÄŸlandığını, Türkiye’nin bütün dünyaya bunu ispat etmiÅŸ olduÄŸunu söyledi.

Telekomcular DerneÄŸi olarak projeyi gerçekleÅŸtiren ASELSAN, Argela, NETAÅž ve Türkcell ile destek veren Kamu KuruluÅŸlarını  tebrik ederiz

Bu Haber 1466 defa okunmuÅŸtur.
KARÄ°A YOLUNDA BÄ°R NEFES ARASI
ATATÃœRK´ÃœN Ä°NÖNÃœ&acut